Varför är en golvslipning ett bättre alternativ?

Golvet påverkar intrycket av hela bostaden. Slå upp valfri inredningstidning och du kommer att kunna läsa i en intervju om att en av de första åtgärderna som utförts av intervjuobjektet är att golven renoverats.

Golvet gör en enorm skillnad; ett fräscht golv speglar av sig i resten av bostaden och på samma sätt så kan ett slitet, nött och fult golv skapa ett tristare intryck. Detta oavsett vilka möbler, vilka tapeter eller vilka färger man väljer att inreda med.

Däremot ska man även säga att ett nytt golv inte behöver vara synonymt med ett nyinköpt sådant. Tvärtom: vi skulle säga att den bästa lösningen, för de allra flesta, är att ta tillvara på det golv som ligger och reparera detta så att det känns nytt igen. Många river ut fullt fungerande golv och ersätter dessa med nya. Det är oerhört dumt och vi tänkte lite snabbt, genom några punkter, visa varför det är en sämre idé.

Hund ligger på nyslipat trägolv

Skäl till varför du ska välja en golvslipning:

  • Det är billigare. En golvslipning är avsevärt mycket billigare än vad nya golv kostar. Dessutom så tar det inte så lång tid. Anlitar du ett företag i Stockholm för din golvslipning så handlar det om en arbetsdag för slipningen och sedan ytterligare några timmar för att applicera ytbehandlingen. Tjänsten är inkluderad i Rot-avdraget och det innebär att du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden på din deklaration. Ett nytt golv tar tid att lägga och dessutom så bär det en hög kostnad: även ett billigare golv kostar mycket pengar.
  • Det är snyggare. Äldre golv har en inbyggd skönhet och de har en patina som nya golv saknar - och behöver lång tid för att skaffa sig. Genom en golvslipning så tar man fram skönheten igen och detta genom att man skalar bort det förfulande och slitna övre lagret. I många fall så handlar det om rena kvalitetsgolv som dessutom är lagda med en precision och arbetsmetod som inte längre används.
  • Den är dammfri. Många avstår en golvslipning av den anledningen att det innebär en massa extrajobb. Man måste täcka över alla lådor, försluta alla skåp och stänga - och tejpa igen - alla dörrar. Om inte så kommer man att hitta slipdamm överallt. Så var det förr, men så ser det inte ut längre. Väljer du att ta professionell hjälp med din golvslipning i Stockholm så kan den idag vara helt dammfri. De maskiner som används idag samlar effektivt upp lejonparten av allt damm och det som sprids ut kan enkelt sugas upp med en vanlig dammsugare.

Alla golv går inte att slipa. Vissa har, som en följd av ålder eller kraftigt slitage, inte tillräckligt mycket slipmån. Där finns inga andra alternativ än att riva upp- och byta till ett nytt. Men, det första steget ska alltid vara att undersöka möjligheten kring en golvslipning. Det sparar pengar, det ger ett bättre resultat och det är något som alla tjänar på i längden sett till miljön.

Här kan du se hur mycket golvslipning kostar.

19 Jan 2020