Blogg

RSS

Spännande catering i Stockholm

23 maj 2022

Att man vid större tillfällen och fester väljer att använda sig av extern hjälp då det kommer till mat är naturligt och något som varit vanligt förekommande under en längre tid. Anordnar man en större fest så vill man som värd- eller värdinna också kunna delta och av den anledningen så har man vare sig tid att laga mat, duka fram eller diska allting efteråt och det är således där catering kommer in i bilden. Skillnaden mellan catering nu och förr är dock markant och då man nämner ordet catering så möts man ofta av en viss skepsis som är grundad på tidigare erfarenheter rörande detta område.

Kort sagt; catering förr höll ingen vidare klass och innebar ofta att maten man beställt dels var ganska tråkigt – kanske en köttbit, potatisgratäng och lite grönsallad – och dels också vara ljummen då den värmts upp i stora plåtbehållare. Dagens catering skiljer sig dock markant och detta speciellt om man ser till de större städerna i Sverige där Stockholm är den som ligger i framkant och visar vägen.

Det som numera skiljer sig åt mellan catering är nämligen en fråga om urval. Urval både gällande mat och gällande tilläggstjänster som man som kund kan välja mellan inom catering i Stockholm. Att anordna en större fest i Stockholm är i dagsläget således inget problem och man behöver inte vara orolig för att maten man serverar ska vara kall eller oätlig, man behöver inte vara orolig gällande menyn för eventuella vegetarianer och man behöver heller inte oroa sig gällande vare sig dryck eller musik. Vi förklarar – genom några punkter – varför catering i Stockholm visat sig vara så populärt och eftersökt i dagsläget.

Dessa punkter utgår från tjänster som man brukar kunna välja som tillägg och värt att ha i åtanke här är att priset kan komma att påverkas av ju fler man väljer. Något som dock får anses som ytterst naturligt. Ser man däremot till ett vanligt standardpaket för catering i Stockholm så ska man dock veta att priset är lågt i jämförelse med andra städer. Anledningen till detta? Att det finns ett sådant stort urval och således också en stor konkurrens inom branschen.

  • Dryck. Catering i Stockholm brukar även innebära att man får fina tips gällande vin, öl eller alkoholfria alternativ som passar till den mat man valt.
  • Vegetarisk meny. Här finns en stor skillnad mot förr. Allt fler personer i Stockholm gör medvetna val i att lägga bort kött och istället välja vegetariska alternativ. Detta har företag inom catering tagit fasta på och ger ofta en spännande och välsmakande meny som passar alla. Glöm den trista grönsalladen som förr var legio inom catering där vegetarianer fanns.
  • Ljud. Ofta kan man välja att även lägga till en bra ljudanläggning som installeras på plats i den lokal man valt. Musiken får man dock sköta på egen hand.
  • Lokal. Vi nämnde ovan lokal och som alla vet så är dessa lite av en bristvara – precis som vanliga bostäder – i Stockholm. Många företag inom catering samarbetar med fastighetsägare och kan genom detta också hyra lämpliga lokaler till en väldigt rimlig kostnad. Perfekt för den större nyårsfesten eller bröllopskalaset. Cicada är ett populärt och bra val för catering i Stockholm.

Låt en mäklare värdera bostadsrätt i Vasastan

20 maj 2022

Ska man sälja sin bostadsrätt i Vasastan kan det vara bra att först låta en kunnig mäklare värdera den. Det flesta mäklare erbjuder detta kostnadsfritt.

Det finns mäklare som kan värdera din bostadsrätt i Vasastan kostnadsfritt. Man förbinder sig inte till någonting utan man är fri att sedan välja vilken mäklare man vill. För att försäkra sig om att värderingen blir korrekt kan det dock vara klokt att låta mer än en mäklare titta på bostaden. Då får man en mer komplett bild och även en bättre förståelse för hur olika mäklare arbetar. En mäklare med lokalkännedom om exempelvis Vasastan, vet också vilken positiv inverkan området kan ha på bostaden och priset. Fast för att man ska kunna få ut detta pris krävs det också i slutändan att man anlitar en lokal mäklare som kan presentera alla dessa fördelar för spekulanterna.

Värdera din bostadsrätt och få bra tips från mäklaren

Väljer man att anlita en mer erfaren mäklare kan man också få förslag på små förbättringar som kan göra att man får ut ett mycket bättre pris. Det kan exempelvis vara att låta måla om ett rum i en ljusare färg, eller att åtgärda sådant som är trasigt. De flesta mäklare bruka ge rådet att plocka bort personliga saker och fotografier. Detta eftersom det då blir enklare för spekulanterna att visualisera sig själva som boende i lägenheten. Men viktigast av allt är att bostaden som ska säljas är ordentligt städad och ren vid visningen.

Hitta snygga säkerhetsdörrar i Stockholm

18 maj 2022

Bra säkerhetsdörrar håller tjuvarna borta men skyddar även mot farlig brandrök. Här kommer några användbara tips för er i Stockholm som ska köpa ny ytterdörr.

Länge fanns det bara den klassiska mörkbruna säkerhetsdörren på marknaden, men så är det inte längre. Idag kan en säkerhetsdörr se ut på många olika sätt för att passa olika typer av hus och arkitektur. Säkerhetsdörrens främsta funktion är förstås att den kan stå emot ett inbrottsförsök bra, och förhindra att farlig brandrök kan komma in vid en eldsvåda. Men på köpet får man också en dörr som stänger ute matos, störande ljud och som även isolerar mot kyla. En säkerhetsdörr kostar givetvis en del men det är en bra investering som ofta ger bättre sömn och minskad oro för inbrott. Med rätt säkerhetsdörr ökar också värdet på bostaden.

Så ska bra säkerhetsdörrar vara

Är man en bostadsrättsförening, privatperson, eller ett företag som vill öka på säkerheten kan nya säkerhetsdörrar vara en god lösning. Det kan vara smart att först kolla runt bland några olika företag som specialiserat sig på säkerhetsdörrar i Stockholm för att se vad de har att erbjuda. Jämför design, funktion och pris för att hitta den säkerhetsdörr som passar både plånboken och stilen på huset. Ska säkerhetsdörren monteras på en villa kan det vara smart att också titta på dörrens u-värde så att man får en säkerhetsdörr som isolerar bra även mot kyla. Då kan säkerhetsdörren även bidra till att minska behovet av uppvärmning och sänka energikostnaderna.

Vill du arbeta med städning i Stockholm?

14 maj 2022

Älskar du när det är rent och snyggt på en plats? Det finns alltid någon som behöver hjälp med städning i Stockholm. Varför skulle du då inte jobba med det?

Har du en förkärlek till städning som är näst intill manisk kan det vara ett utmärkt tillfälle att jobba med städning i Stockholm. Det är en stor stad med många invånare. De flesta skulle skatta sig lyckliga om de hade någon som kom för att städa hos dem. Å andra sidan kan du välja att jobba med företag och ta hand om kontor som behöver hållas snygga. Entréer och trappuppgångar är även de områden som behöver rengöras. Alla som ska flytta vill ha hjälp med städning. Det finns helt enkelt ett stort utbud av platser att jobba på när det gäller städ.

Städning i Stockholm som anställd eller egen

När du väl bestämt dig för att det är städning du vill syssla med kommer frågan om vilken form det ska ske i. Du kan välja mellan att vara anställd på ett stort företag eller ett lite mindre. Skulle det inte passa din personlighet finns det alltid möjlighet att starta eget. Då kan du driva en enskild firma eller ett aktiebolag. För att hålla på med städning i Stockholm behöver du vara lite framåt om du driver eget. Det är alltid hård konkurrens i en storstad. Alla vill ju ha kunder så att deras företag går runt. Du får helt enkelt bli din egen lyckas smed och göra rent hus överallt.

Hitta en bra trafikskola i Stockholm

13 maj 2022

Om du vill ta körkort så välj en trafikskola i Stockholm. De kan erbjuda många olika utbildningar. Körkort till bil kanske? Eller kanske börja med mopedkort?

Det finns väl inget som går upp mot friheten i att ha egen bil. Man kan ge sig ut på vägarna när man vill. Köra vart man vill. Inga busstider att passa. Inga frusna stunder på blåsiga busshållplatser. Slippa långsam kollektivtrafik som ska stanna vid vareviga mjölkpall.

Det finns dock ett aber. För att få köra bil så måste man ha körkort. Det finns ingen väg runt det. Kanske kan man spara pengar genom att övningsköra privat, men då måste mamma ställa upp med bil och vara handledare. Och utifrån er vanliga relation kan du räkna ut med lillfingret att ni skulle bli ovänner.

Vänd dig till en trafikskola i Stockholm

Om du istället vänder dig till en professionell trafikskola så vet du att det hamnar ett proffs bredvid dig i bilen. En som är utbildad i att lära upp bilförare. En lärare som tar dig igenom alla stegen från grunden. Du får bästa service och en plan som passar dig och dina förutsättningar.

Om du bor i Stockholm så vänder du dig så klart till en trafikskola i Stockholm. De kan erbjuda vilken utbildning du än behöver. Det finns ju faktiskt annat än bil att välja på. Kanske ska du börja med ett mopedkort? Den friheten är ännu större. Att glida fram på småvägar med doftande fält runt omkring. Går det att tänka sig nåt härligare?

Anlita en arborist i Stockholm

9 maj 2022

Har träden fått växa fritt alldeles för länge och behöver beskäras? Eller behöver ni hjälp med att fälla ett träd i Stockholm? Anlita i så fall en arborist.

Träd behöver omvårdnad för att bli starka och motståndskraftiga mot sjukdomar. Planterar man nya träd måste man se till att de får en bra start och man kan behöva tillsätta lite extra näring. Men man måste också se till att trädet får tillräckligt med vatten tills rötterna har etablerat sig ordentligt.

Ska man anlägga en ny trädgård och plantera träd och buskar kan det därför vara en god idé att ta hjälp av en arborist. Detta eftersom behoven kan skilja mellan olika träd och en arborist kan hjälpa till att välja ut passande träd. Vissa träd tycker mer om skugga, medan andra mår bättre av mycket ljus och sol.

Rut-avdraget gäller då man anlitar en arborist

Har man många fruktträd i sin trädgård och vill få mycket frukt måste man beskära träden. Men det är viktigt att detta görs vid rätt tidpunkt på året och på rätt sätt. Beskär man träden fel kan det få motsatt effekt och träden kan ta skada och i värsta fall dö.

Är man osäker på hur man ska gå tillväga då man beskär träd är det därför bättre att man anlitar en arborist. När man anlitar en arborist i Stockholm som privatperson kan man dra av en del av kostnaden genom rut-avdraget. Men man ska ändå alltid jämföra priser genom att ta in kostnadsförslag från några olika arborister.

Hyra buss i Stockholm för långresa

8 maj 2022

Hyra buss i Stockholm innebär inte bara att åka runt i staden på guidad tur. Bussarna kan dessutom ta sina resenärer till spännande resmål runt om i Europa.

Gruppen av nyfikna vinälskare hade växt sig stor genom åren. Det innebar att de behövde större och större lokaler då många ville följa med på evenemangen som anordnades. På en av träffarna var det flera som uttryckte sin önskan om att kunna åka på en vinresa någonstans i Europa.

De insåg att de var en så pass stor grupp att de kunde hyra egen buss skräddarsydd efter gruppens egna önskemål. En av medlemmarna talade om ett bussbolag hon åkt med till Holland. De arrangerade även vinresor. Kanske gick det att boka egen resa där? Medlemmen Anna tog sig an uppdraget att höra sig för.

Hyra buss för vinresa till Frankrike

Nästa träff kom Anna med glädjande besked. Hon berättade om den resa som bussbolaget erbjöd och förklarade att det var möjligt att göra ändringar när de bokade hela bussen. Resa, boende, mat och vinprovningar var inkluderade i priset. Flera vingårdar skulle besökas varav en var i Champagne. Vid den upplysningen glittrade Annas ögon lite extra och alla nickade gillande.

Det bestämdes att informationen skulle skickas per mejl så att alla kunde ta ställning. Själv skulle Anna hyra buss i Stockholm. På det datum som satts som sista bokningsdag skulle hon kontakta bussbolaget för att bekräfta hur många som ville följa med. Som det kändes nu kunde ingen tänka sig att stanna hemma från ett sådant äventyr. Hyr en buss via denna hemsida: www.ekmanbuss.se

Riskettan i Stockholm – viktig utbildning

7 maj 2022

Alla förstår att det inte är bra att köra bil när du är full. Men vet du exakt vad det innebär för körförmågan? Det och mer lär du dig på riskettan i Stockholm.

Har du riktig tur kanske du kan gå en helt körkortsutbildning utan att behöva lära dig att fickparkera i Stockholm. Det kanske är så att instruktören inte ber dig att göra det när du väl kör upp. Någonting som du däremot inte kan chansa på att strunta i är riskettan. Den är nämligen obligatorisk inom körkortsutbildningen. Det spelar därför inte så stor roll om du googlar på “pris för riskettan i Stockholm”. Vill du ha körkort måste du gå igenom riskettan oavsett. Då får priset vara sekundärt. Annars blir det inget körkort. Då kommer du inte ens så långt som till en uppkörning. Riskettan är som sagt obligatorisk och inte förhandlingsbar.

Riskettan svarar på hur körförmågan påverkas

Men vad innehåller då riskettan? Som namnet antyder har det med risker att göra. Risker förknippade med att dricka alkohol och använda droger i kombination med bilkörning. Visst, det kan väl vara lätt att förstå att det inte är bra att köra bil påverkad. Men vet du egentligen vad det innebär mer exakt? Hur din kropp rent konkret påverkas av alkohol, och vad som i förlängningen händer med din bilkörning? Vet du till exempel hur din reaktionsförmåga förändras två öl in? Det här är viktiga frågor som inte ska nonchaleras. Annars blir det definitivt inget körkort.

Lönsamt med golvslipning i Stockholm

6 maj 2022

I Sverige och Stockholm finns det en lång tradition av trägolv. Många gånger är de också av väldigt bra kvalitet, vilket gör att det lönar sig med golvslipning.

Trä är det mest älskade golvmaterialet i Stockholm. Svenska trägolv håller också väldigt bra kvalitet, vilket innebär att de flesta trägolv går att slipa om när de blir slitna. Ur miljösynpunkt är det också bättre att förlänga golvets liv med golvslipning. Det är också få som kan se skillnad på ett nyslipat trägolv och ett som är nylagt. Har man tröttnat på sina trägolv och vill byta ut dem av den anledningen kan man i stället prova en annan ytbehandling och på så vis ge golvet ett nytt utseende. Vissa träslag går att färga in ljust eller mörkt. Man kan också välja en golvolja i stället för lack och få en vacker träkänsla.

Billigare med golvslipning

Det är mycket billigare att laga och slipa om ett trägolv än att lägga in ett nytt, men man kan inte slipa ett trägolv hur många gånger som helst. Därför är det viktigt att man slipar så lite som möjligt när man väl gör det. Bäst är att anlita en professionell firma som gör golvslipning i Stockholm, med moderna maskiner som slipar minimalt. Maskinerna samlar dessutom upp slipdammet, vilket gör att man slipper torka slipdamm och städa efteråt. Att slipa ett trägolv går också relativt snabbt och tar sällan mer än några timmar. Det som kan ta tid är ytbehandlingen eftersom den måste läggas på i flera lager och torka däremellan. Läs mer om golvslipning här: www.golvslipningstockholm.biz 

Köksrenovering med tydlig offert i Stockholm

5 maj 2022

En köksrenovering är en investering som du kommer att få mycket glädje av och anlitar du skickliga hantverkare i Stockholm får du hjälp att göra en bra budget.

Köket är den plats som används och slits hårdast i en bostad, men eftersom man behöver det dagligen skjuter man ofta upp beslutet att göra en köksrenovering. När det väl är gjort blir man desto mer lättad och nöjd. Allt blir så mycket lättare att hålla rent, ytorna blir mer praktiska och vitvarorna tystare och mer energisnåla.

Har ditt kök några år på nacken kan det vara värt att tänka på en förnyelse och det finns bra hantverkare som gör köksrenovering i Stockholm. Det enklaste är att anlita ett företag som kan hjälpa dig både med planering och genomförandet av din renovering. Du får kontakt med seriösa hantverkare och installatörer med rätt behörighet och erfarenhet av modern köksrenovering.

Hur omfattande du vill göra din köksrenovering i Stockholm bestämmer du själv

De företag som arbetar med köksrenovering i Stockholm kan göra enklare arbeten som exempelvis att byta ut köksluckor och sätta in en ny diskmaskin. De har också möjlighet att göra en totalrenovering av ditt kök.

Det första du ska göra är att ta kontakt så kan ni komma överens om vad som behöver göras. Företaget kan ofta ge tips om material och lösningar som du själv inte kommit i kontakt med. Gör ni tillsammans upp en plan för din köksrenovering blir det också lätt att göra en hållbar budget. Mer om att renovera ditt kök finner du här: www.koksrenoveringstockholm.nu

Städhjälp i Stockholm ger luft i vardagslivet

4 maj 2022

Att ta hjälp av städhjälp i Stockholm blir allt mer vanligt hos stockholmare. Många har insett fördelen att komma hem till en bostad som är städad och klar.

”Ordning och reda, löning på fredag” är ett käckt gammalt talesätt. Förr i tiden var det kanske mer sanning i det än vad det är idag. Idag ska man hinna vara med överallt och göra allt och inte bara ta det lugnt och varva ner. Förr i tiden fick man använda apostlahästarna när man skulle gå och handla i affären som låg minst en mil bor. Man kunde inte bara skutta in i en bil och passa på att göra flera ärenden samtidigt när man ändå var iväg som man gör idag.

Allt var verkligen inte bättre förr, så långt är nog de allra flesta med. Dock påverkar samhället oss mer än vi tror och ända ut i fingerspetsarna. Många tar det som ett måste att pilla på mobilen hela tiden och följa vad kreti och pleti gör på sociala medier. Sedan ska man helst fixa naglar, ha senaste bilen, träna rätt och göra nya maträtter som influenserna gör på TikTok.

Boka städhjälp för att koppla av och varva ner

När ska man hinna varva ner och bara vara, är en fråga man kan reflektera över. Ett sätt att försöka hitta avkopplingstid är att anlita städhjälp i Stockholm. Om någon annan kommer hem och städar hemmet så har man möjlighet att koppla ner och koppla av, både analogt och digitalt. Kolla in denna hemsida för att boka städhjälp: www.städhjalpstockholm.se

Låt inte arbetstillstånd bli ett problem

2 maj 2022

Har du fått ett arbete i Sverige men inte har arbetstillstånd går det mycket fortare att få det om du ber en certifierad byrå hjälpa dig med ansökningen.

Att få ett giltigt arbetstillstånd i Sverige kan ta upp till ett år och då är kanske det erbjudande om arbete du fått inte längre aktuellt. Migrationsverket har långa handläggningstider och därför tar processen tid. Men det är inte meningen att du ska hindras från att ta det arbete du har blivit erbjuden bara för att du inte fått arbetstillstånd i tid.

För att göra att processen med ansökan om arbetstillstånd går fortare har Migrationsverket valt att ge certifikat till vissa advokatbyråer. Hos en certifierad byrå får du hjälp med att fylla i de formulär som behövs och bifoga alla de dokument som efterfrågas för att ansökan ska bli komplett.

Du får korrekt hjälp att fylla i och skicka din ansökan om arbetstillstånd

Det enkla rådet för att skaffa ett giltigt arbetstillstånd - anlita en certifierad byrå. De vet vilka papper som ska bifogas och fyllas i för att din ansökan ska behandlas utan dröjsmål. När du anlitar en certifierad byrå kan ansökningstiden bli så kort som två veckor och du kan börja planera för ditt nya arbete i Sverige.

När du vänder dig till en certifierad byrå med din ansökan kan de dessutom direkt säga om de rätta förutsättningarna för ett arbetstillstånd finns. Då behöver du inte lägga tid och pengar på din ansökan om kraven för arbetstillstånd inte är uppfyllda.

Försvarsadvokat i Stockholm är din tillflyktsort i stormen

1 maj 2022

Är du misstänkt för brott? Då ska du välja rätt försvarsadvokat i Stockholm som kan föra din talan, få dig att undvika snedsteg och hjälpa dig när det stormar.

När man är misstänkt för brott så kan det kännas som att man står ensam mot en tsunamivåg som är på väg att krascha ner över en. Ens värld håller på att rasa. Vem ska du tala med? Vem kan du lita på i en sådan här situation? Vem kan du lätta på trycket inför och lita på att det du säger hålls konfidentiellt? Detta är en utsatt situation och med rätt försvarsadvokat på din sida så ska du se att du kommer ut hel på andra sidan. En kunnig och erfaren försvarsadvokat är bra att ha med sig redan på det första förhöret där du kommer att sitta i en stressad situation. Detta är din rättighet och du borde utnyttja den.

Försvarsadvokat i Stockholm kan retoriken

I en domstol är det viktigt att kunna föra sig och ha en fungerande retorik. Detta är en kunnig och erfaren försvarsadvokat expert på. Denne vet när han ska protestera mot din åklagare och hur han ska föra fram dina argument så att du klarar dig ur denna svåra situation helskinnad. Detta är din rättighet och därför kommer din kostnad att betalas av staten med vissa undantag. Skaffa dig en trogen vapendragare som ser till ditt bästa. En kunnig försvarsadvokat i Stockholm stöttar dig i svåra stunder.

Trappstädning i Stockholm ger glädje åt ett helt hus

29 apr 2022

Hur de gemensamma utrymmena i en fastighet i Stockholm ser ut är avgörande för trivseln. När du beställer trappstädning vet du att de blir väl skötta och rena.

En entré och ett trapphus säger mycket om dem som bor där och vilken standard det är på huset för övrigt. Vill man hålla rätt nivå och skapa trivsel är det därför viktigt att ha fungerande och pålitlig trappstäd i Stockholm. Ingen vill mötas av grus, skräp och kladdiga ledstänger när de kommer hem.

Både hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar har därför stor hjälp av att teckna avtal med ett seriöst företag för att få regelbunden städning och skötsel av trapphus och entréer. En fastighet förlorar fort i värde om den inte sköts både in- och utvändigt. De som bor i fastigheten motiveras också att hålla den standard som ägaren eller föreningen på det sättet signalerar.

Utbildad personal utför regelbunden lokalvård med trappstädning i Stockholm

När du bestämt dig för att anlita ett certifierat företag att utföra trappstädning i fastigheten ingår det alltid en inspektion av lokaler och närmaste omgivning för att bedöma hur städningen ska utföras på bästa sätt. Hur ofta man ska göra trappstäd i Stockholm beror på hur många som dagligen använder trapporna, om där finns hiss och vilken årstid det är.

Trappstäd innebär att alla trappor sopas och skuras regelbundet. Entrémattor dammsugs och skakas och hissen blir skurad och dammad. Spegelglas, dörrar, ledstänger och fönster blir rengjorda. Trapphuset blir rent och välkomnande och trivseln för de boende ökar.

← Äldre inlägg