Blogg

RSS

En bra mäklare i Solna måste ha en gedigen förståelse för branschen

27 Sep 2022

En mäklare i Solna gör sitt bästa jobb om denne har stor förståelse för lagar, regler, byggregler och branschens värdering. Det är någon som behärskar balans.

Mäklare genomför alla aspekter av en husaffär, från början till slut – inklusive budgivning på huset, kontraktsskrivning, stajling av huset – och har koll på bostadsmarknaden. En bra mäklare i Solna kan den lokala fastighetsmarknaden och kan hjälpa både säljare och köpare att sätta rättvisa priser utifrån den marknadskunskapen.

En säljare vill inte sälja sin bostad för billigt, och en köpare vill inte betala för mycket. Mäklaren vill att båda parter ska vara nöjda med affären.

En mäklare i Solna balanserar skickligt mellan allas bästa intresse

När du köper en lägenhet, säljer en bostad – eller till och med bara spelar på fastighetsmarknaden – måste du kunna lita på din fastighetsmäklare. En Solnamäklare gör många affärer och mäklarens rykte för att dessa ska gå bra är avgörande. Mäklaren måste vara ärlig om bostadens skick och ge handfasta råd och tips om vilka förbättringar som behöver göras eller vilka fantastiska egenskaper bostaden har.

En fastighetstransaktion involverar många detaljer och mycket papper, inklusive kontrakt, ritningar och anbudsinformation. Säljaren vill hitta en bra köpare, men kan inte vänta för evigt, så mäklaren måste också kunna driva på försäljningen till ett bra pris utan att missleda köparen in i ett felaktigt beslut. Kort och gott måste en mäklare i Solna gå balansgång mellan olika intressen och basera sitt yrke på branschkunskap och rimlighet.

Dolda fel i hus kan bli kostsamt

23 Sep 2022

Att upptäcka dolda fel i sitt hus är aldrig kul. Anlita experter på dolda fel i hus för att slippa bli lurad. För ett tryggt och långvarigt husägande.

Att köpa bostad är för många en dröm. Tyvärr kan drömmen bli en mardröm om det efter köpet uppstår en massa oväntade problem. Därför är det viktigt att ta in någon som kan leta efter dolda fel i ditt hus. På så vis minskar du riskerna att du köper något som senare ger dig problem.

När du köper en bostad vet du egentligen inte så mycket om den. Du har kanske gått på en visning eller två innan du börjar buda, men det ger egentligen inte så mycket insikt. Det finns många saker man inte ser endast genom en visning, eftersom det mesta är dolt inuti väggarna.

Minska risken för dolda fel i hus

Isolering, el och vatten är saker som gömmer sig i väggar och tak, bortom det man ser vid första anblick. Det är därför dolda fel i hus kan ge så stora konsekvenser. En liten läcka kan skada en hel vägg innan det upptäcks. Mögel kan sprida sig på stora ytor innan du upptäcker det och felaktig isolering kan ge enorma uppvärmningskostnader. Det är därför det är viktigt att ta in kunniga besiktningsmän.

Om problem ändå skulle uppstå finns det jurister och advokater som specialiserar sig på rättstvister gällande dolda fel i hus och bostadsrätter. När du anlitar rätt personer minskar du riskerna för att köpa en bostad med dolda fel, samt att du vet vart du ska vända dig om fel ändå skulle uppstå. Läs vidare om risken med dolda hus här: www.doldafelhus.se

Dränering är ett sätt att skydda hus i Stockholm

23 Sep 2022

Det är inte bara den del av huset som är ovanför jord som utsätts för fukt och frost utan också grunden. Därför är det viktigt att utföra dränering i Stockholm.

Det är lätt att se när en husfasad blir sliten och behöver målas om för att inte skadas. Den grund som huset vilar på kan vara svårare att kontrollera. Skulle grunden få fuktskador riskerar du att hela huset skadas och därför är det viktigt att göra regelbundna kontroller.

Även om du har ett hus som byggdes för tio eller femton år sedan kan grunden behöva ses över. När du anlitar ett företag som har dränering som sin specialitet kan de hjälpa dig att se efter om dräneringen behöver göras om eller förstärkas. Att ligga steget före brukar löna sig.

När en fackman gör dränering i Stockholm kan du lita på att det blir bra

Företag som arbetar med dränering i Stockholm har den kunskap och de resurser som krävs för att göra ett bra jobb. Du kan se över husgrunden själv, men risken är att du missar tecken på att fukt letar sig in i ditt hus. Låter du en fackman ta hand om jobbet har de rätt utrustning för att upptäcka svaga punkter.

Läckor, sprickor eller annat som kan ha påverkat din dränering går att åtgärda och om det görs innan de orsakat skador på huset är mycket vunnet. Arbetet behöver inte bli så omfattande om det görs i tid och av ett företag som vet hur det ska utföras.

Bostadsanpassning av huset i Stockholm

21 Sep 2022

Funktionshindrade har rätt till bostadsanpassning. Huset i Stockholm kan få hjälpmedel, till exempel trapphiss, så att den som har problem kan klara sig själv.

Lars hade passerat 80-årsstrecket för några år sedan. Hans fru hade gått bort och nu var det bara han själv kvar i huset i Stockholm. Detta hus hade de bott i sedan barnen var små och här hade han alla sina lyckliga minnen. Han ville verkligen inte lämna huset för att flytta till nåt mindre och lämpligare, såsom barnen var på honom om.

Problemet var dock att han led av generaliserad artros, alltså artros som var utbredd i hela kroppen. I stort sett alla leder var påverkade. Särskilt illa var det med knäna. Det vänstra knäet var värst - underbenet stack ut i sidled från knäet och han kunde inte gå ett enda steg utan rollator eller kryckor.

Bostadsanpassning löser problemen

Huset hade två våningar, med sovrummet på ovanvåningen. Lars tyckte att barnen kunde hjälpa honom att möblera om så att han kunde använda endast bottenvåningen. Då skulle han inte behöva ta sig upp och nedför trappan. Äldsta dottern kom dock med ett motbud. "Du har rätt till bostadsanpassning, pappa", sa hon.

Det hade han inte tänkt på. Dottern tog tag i att diskutera med kommunen och en man från en firma kom och tittade på förutsättningarna. "Det här löser vi", sa han, "en trapphiss blir det första vi ska installera, sen ska ni få se på en hel del annat som vi kan göra utöver det." Lars suckade lättat. Han skulle kunna stanna i huset och ha det lika bra som alltid. Läs vidare om bostadsanpassning här: bostadsanpassningstockholm.nu

Gravstenar i Stockholm som får både Greta- och vuxenpoängen att rassla in

15 Sep 2022

Att planera för en begravning är ofta jobbigt och betungande. En kunnig och hållbarhetsorienterad leverantör av gravstenar i Stockholm kan minska denna börda.

Det finns en hel del saker som vi inte vill behöva hantera men som tyvärr ingår i vuxenlivet: Att deklarera, rasta hunden i november, plocka strumpludd ur golvbrunnen och, kanske värst av allt, sörja för en anhörigs begravning. Som lök på laxen är du dessutom med största sannolikhet rejält ur gängorna när detta sistnämnda behöver ske.

Att överlämna den kanske viktigaste komponenten för ett lyckat avsked, valet av minnesmärke, till en professionell, lyhörd och tillförlitlig expert på gravstenar i Stockholm är ett sätt att lätta på bördan för en redan trött, stressad och sörjande anhörig.

Gravstenar i Stockholm som främst är till för levande människor

Vem orkar tänka på världsliga problem som smältande isar och tunnare ozonskikt när en anhörig avlidit? Jo, det finns faktiskt de som bryr sig även i dessa tider, och tur är väl det? För faktum är att vi, precis som i övriga livet, genom kloka beslut kan minska vårt klimatavtryck när vi väljer gravsten.

Genom smarta materialval eller omsorgsfull restaurering av befintliga gravstenar, kan vissa leverantörer av gravstenar i Stockholm göra de gröna valen åt oss. Utan att för den delen tumma på estetik, produktutbud, kvalitet eller pris. Kanske kan också en mer hållbar gravsten vara ett sätt att hylla den avlidne, genom den omtanke man indirekt visar för nu levande och framtida generationer? Via denna hemsida kan du hitta den gravsten du letar efter: gravstenar-stockholm.se

Välj pålitlig och trygg privatchaufför i Stockholm

15 Sep 2022

När du bokar en resa ska du kunna lita på att bilen kommer i tid och att den är fräsch och trygg. Det får du när du bokar din privatchaufför i Stockholm.

När du bokar en privatchaufför med bil i business class vet du att du kommer att bli behandlad med respekt och vänlighet. Du blir inte bara ytterligare en anonym passagerare som en okänd förare plockar upp, utan du har tryggheten att du vet vem det är. Privatchauffören vet redan på förhand vart resan ska gå och vem som bokat den.

När det blir ett personligt bemötande blir resan mer behaglig och du kan tryggt beställa resor för anländande gäster till en konferens eller till gäster som vill ha en rundtur i staden. Den diskretion som råder mellan din privatchaufför och passagerare gör dessutom att ni kan ha konfidentiella samtal under färden.

Privatchaufför för både företag och privatpersoner i Stockholm

Om du bor centralt kan det innebära stora fördelar att inte ha bil utan istället använda din privatchaufför i Stockholm. Kostnaderna och krånglet med att ha bil i centrala Stockholm gör det både ekonomiskt och praktiskt fördelaktigt för dig att använda tjänsten.

Du kan boka din egen bil med privatchaufför för en heldag eller bara för en resa, och slipper parkeringsbekymmer och allt annat ansvar som den egna bilen innebär. Dessutom kan du alltid lita på att din privatchaufför finns där när du bokat denne. Genom att fylla i ett enkelt kontaktformulär kan du öppna upp för en ny frihet och ett behagligt sätt att resa.

Flyttfirma från Lidingö bäst på flytt från Lidingö

14 Sep 2022

När du flyttar från Lidingö har du all anledning att anlita en flyttfirma från just Lidingö. Det kommer spara både tid, svett, stress och pengar på flyttdagen.

Vilken flyttfirma är bäst att anlita för dig som ska flytta från Lidingö? Är det bäst att välja en flyttfirma som är baserad på Lidingö, eller en som hör till platsen du ska flytta till? Svaret är självklart. Du ska ta en flyttfirma som kan din nuvarande adress.

Särskilt gäller detta om du ska flytta från Lidingö till en mindre kommun utanför Stockholm. Av naturliga skäl kommer flyttgubbarna och chauffören vara mest bevandrad i hur gatorna och trafiken fungerar i närheten av där de har sin utgångspunkt. Och när det ska flyttas och köras flyttbil i Stockholmsområdet är det lokalkännedom som är nyckeln till lyckan.

Flyttfirma kan trafiken på Lidingö

Du bör alltså anlita en flyttfirma på Lidingö av den enkla anledningen att de flyttgubbarna vet hur de ska hantera trafiken i Stockholm. De kommer också ha koll på alla regler kring datumparkering och liknande, som en flyttfirma utifrån kanske inte har på samma sätt. Däremot är det inte så svårt att navigera i en mindre stad, även för den som aldrig varit där.

Att välja en flyttfirma med bra koll på Lidingö kommer spara dig värdefull tid på flyttdagen. Kanske kan det till och med handla om att justera tiden ni börjar flytta, med tanke på rusningstrafik och liknande. Sådant där har en flyttfirma på Lidingö full koll på, men knappast en flyttfirma från Säffle – eller vart det nu är du har tänkt att flytta.

Hantverkare skapade reda i Stockholm

13 Sep 2022

Vid inflyttning i ny bostad, speciellt en lägenhet, upptäcker man ofta att det inte finns förvaring. Då kan en hantverkare i Stockholm bygga en garderob.

Att hitta en lägenhet i Stockholm är inte det enklaste. Särskilt om man vill ha en hyra som man har råd med. Så många gör som Anna, köper en liten lägenhet med vad man brukar kalla potential. Men för att det skulle fungera att bo på en så liten yta behövdes förvaring.

Hon vred och vände på idéer för att komma på hur hon skulle få plats med garderob eller en byrå. När hon höll på att ge upp fick hon tips om en hantverkare som var hur duktig som helst på att komma på smarta idéer när det gällde förvaring. Så hon kontaktade honom för att boka in ett möte.

Hantverkare med oanade talanger

Det fanns en hel del hantverkare i Stockholm, men Anna hade valt det företaget som hon hört bra saker om. Mötet blev intressant då hantverkaren hade en hel del idéer. Bland annat att man kunde ta ena änden av sovrummet och bygga en stor garderob med möjlighet att både hänga och lägga kläder och annat.

Förutom det visade han hur han kunde bygga förvaring i hallen som även kunde tjänstgöra som hallbord. Som om inte det var nog skulle det bli hyllor i köket där det kunde ställas burkar med mjöl och socker med mera. Alla tipsen var fantastiska och det var bara för Anna att säga ja.

Låssmed med jour i Järfälla

13 Sep 2022

De flesta som jobbar som låssmed i Järfälla håller sig med jourtider. Inte minst för att de ska kunna släppa in kissnödiga kroggäster som låst sig ute nattetid.

Inte gråta. Det är superlätt att låsa sig ute. Men problemet är snart avhjälpt. För du har väl kommit ihåg att lägga in journumret till din närmaste låssmed i telefonen? Bor du i Järfälla finns det ingen anledning att ringa en låssmed på Södermalm. Nu är det snabba puckar som gäller.

Särskilt om du lyckats låsa dig ute efter ett trevligt långbesök på krog eller restaurang. Det är inte alltför ovanligt att gäster på dylika etablissemang är lite kissnödiga när de anländer till sina hemadresser. Och att då inte kunna ta sig in i lägenheten? Aj, aj. Skynda på nu, låssmeden.

Håll dig i väntan på din efterlängtade låssmed

Det är ovanligt att en låssmed i Järfälla inte håller sig med journummer och kan komma och släppa in dig i ditt hem vid alla möjliga tidpunkter på dygnet. Att låsa sig ute är nämligen inte något som endast händer under kontorstider. Tvärtom. Det är vanligare att det händer utanför kontorstid.

Och det är ju dessutom då som folk har svårare att lösa problemet själv. Att försöka ta sig in i sin låsta lägenhet för egen maskin, utan nyckel, nattetid löper mer risk att väcka misstankar om kriminell aktivitet än om du gör det på dagen. Bättre att vänta in låssmeden. Kissa i en buske om du måste!

Trafikskola vid Gullmarsplan för dig som inte är nöjd med livet vid 40

13 Sep 2022

En trafikskola vid Gullmarsplan kommer inte tycka det är konstigt att du är 40 år och inte har tagit körkort än. Det är det många i din ålder som inte har.

Fyrtio bast, inga gigs och ett brustet hjärta. Kanske kunde livet vara bättre? Om det är så att du dessutom inte har något körkort finns det i alla fall en sak du själv kan göra för att förbättra din situation. Skriv in dig på en trafikskola och lär dig köra bil.

Det är så praktiskt att ha körkort. Det vet särskilt de som inte har något. Säkert har du många gånger stått inför en situation, där det hade varit jättelätt att fixa och trixa om du kunnat använda dig av en bil – och supersvårt och krångligt att lösa problemet utan en.

Trafikskola med goda referenser

Självklart ska du välja en omtyckt trafikskola på Gullmarsplan som har många nöjda elever i sitt kundregister. Men vad gör en elev nöjd med sin trafikskola? Sannolikt har trafikskolan trevliga lärare, med bra pedagogiska kunskaper. Det ska nämligen vara lika delar roligt som effektivt att ta körkort.

En trafikskola vid Gullmarsplan kommer inte heller lyfta på ögonbrynen när någon i din ålder skriver in sig hos dem. Det är mycket vanligt att folk tar körkort vid en lite högre ålder i Stockholm, till skillnad från i till exempel Åmål, Kilafors eller Säffle där ingen väntar mer än en vecka efter artonårsdagen.

Målare i Sundbyberg har talang

9 Sep 2022

Vänd dig till en kunnig målare om du vill ha målat om i din villa i Sundbyberg. Se hur skickligt han eller hon för penseln. Det är en ren fröjd att titta på.

Det är kul att måla. Både att måla tavlor och att måla väggar. För att måla tavlor krävs dock en viss talang. Det är inte svårt att inse. Men faktiskt så behövs en talang även för att måla väggar. Först och främst krävs det förstås utbildning, erfarenhet och lämplig utrustning. Men även med dessa saker på plats så behövs den där talangen.

Vissa människor är helt enkelt inte lämpade att hålla i en roller eller pensel. De kan bara inte låta bli att spilla och kladda. Det ligger inte i deras natur att vara noggranna, att utföra varje moment av arbetet med största omsorg. Man kan nästan jämföra det med en trapetskonstnär på cirkus. Det är lätt att inse att det inte räcker med övning utan även måste finnas talang.

En duktig målare arbetar utan minsta kladd

Om du vill ha målat om hemma i villan i Sundbyberg så vänd dig till en välrenommerad målerifirma. Du kan lita på att de som arbetar där har både den utbildning, utrustning och talang som krävs. Annars hade de inte blivit långvariga i branschen. De vet hur man för en pensel med perfekta drag. De vet hur man skapar en rak linje utan minsta kladd.

Titta gärna på när de jobbar. Visst är det härligt att se ett proffs i arbete? Skickligheten lyser igenom i varje rörelse.

← Äldre inlägg