Blogg

RSS

Däckhotell i Stockholm – en trygg plats för däcken

1 Dec 2022

Däckhotell i Stockholm kan vara helt och hållet nödvändigt för den som inte har någon plats hemma att förvara sina däck under den säsong som de inte används.

Det är väldigt gulligt att föreställa sig ett däckhotell om man är lite fantasifull med själva begreppet. Tänk dig till exempel att vinterdäcken checkar in på däckhotellet på våren för att vila upp sig under sommaren. De får njuta av de bästa faciliteterna på ett riktigt lyxhotell så att de är redo och fräscha inför vintersäsongen.

Kanske spenderar däcken lata dagar vid poolen. Framåt kvällen äter de gott och avnjuter en drink, eller fem, i hotellbaren. Däcken sover ut på morgonen, äter hotellfrukost och beställer roomservice. De blir uppassade av den serviceinriktade personalen dygnet runt.

Däckhotell – en räddare för många

Det skulle vara en vistelse som heter duga. De ser säkert i ett helt halvår fram emot att få checka in på ett däckhotell i Stockholm, exempelvis, efter lång och trogen tjänst under respektive säsong. Tråkigt nog är det ju inte riktigt den idén man brukar tala om när man talar om däckhotell. Det handlar snarare om förvaring än någonting annat.

Men faktum är att däckhotell kan vara en räddare i nöden för många bilägare. Kanske framför allt för någon som bor i en lägenhet inne i stan och inte har möjlighet att förvara däcken själv. Förvara då däcken på en trygg plats när de inte används. Då vet du var du har dem och att de är i säkerhet dygnet runt.

Trädfällning på Värmdö – ett fall för proffsen

21 Nov 2022

Trädfällning på Värmdö – så gör du för att vara säker på att trädet faller precis där du vill, och inte mitt i grannens nyligen uppdukade sommarbrunch.

Om ett träd faller i din trädgård, och du står precis bredvid det när det händer – är det helt säkert att det inte kommer att landa på dig? Nej. Det är inte helt säkert. I alla fall inte om det är du som fäller trädet, och du inte har någon större erfarenhet av att fälla just träd.

Däremot kan du vara mycket säkrare på att inte träffas av något fallande träd, om det är en professionell arborist som sköter jobbet. En expert på trädfällning kan nämligen inte bara räkna ut var ett träd ska landa, utan faktiskt styra trädet så att det landar precis där ni vill att det ska landa.

Trädfällning är inte trolleri – det är ett hantverk

Det låter som trolleri, men det är vanlig enkel expertis och klassiskt yrkeskunnande det handlar om. De som arbetar med trädfällning på Värmdö har ofta varit i branschen i många år, och kan varje knep i boken. (Särskilt om det är just en bok som ska tas ned.) Du som har ett träd i trädgården som behöver fällas har alltså all anledning att anlita en arborist.

Det kan nämligen vara lite kinkigt med det där med trädfällning och grannar. Särskilt impopulärt brukar det vara om ett träd landar på till exempel ett tak, en bil eller en veranda. Eller en person, för den delen. Detta kan du lätt undvika genom att uppsöka professionell hjälp. Hos en arborist.

Isolering i Stockholm gör det varmt på vintern

16 Nov 2022

Att äga ett stort, vackert och välisolerat hus i Stockholms skärgård, är en dröm för många. Isolering i Stockholm kan du få gjort med bra naturmaterial.

Du och din familj har länge sökt efter en stor villa i skärgården. Nu har ni hittat en sådan och skrivit under ett köpeavtal. Men äldre villor vid havsnära tomter har en stor nackdel. De är sällan särskilt välisolerade. Kommande kvällar vid en brasa, kan bli kalla och dragiga. Men ni har tagit med i er kalkyl att villan måste få ny isolering.

Din familj har stort fokus på miljötänkande. De renoveringar som ska göras i villan ska utföras med naturvänliga material. Du är medveten om att mineralull under lång tid varit det vanligaste isoleringsmaterialet. Men finns det inget klimatsmart alternativ och förr i världen användes ju hyvelspån från snickerier, tänker du.

Isolering i Stockholm med råvara från skogen

Du tänker rätt, men idag används träfiberisolering. Materialet kan levereras i skivor eller som lösull. En sådan isolering passar utmärkt i din nyinköpta villa i Stockholm. Du kan isolera väggar, golv och tak. Din isolering kan appliceras mycket kostnadseffektivt. Lösullen kan exempelvis läggas på vinden, där den behöver nå in i alla tänkbara vinklar och vrår. Och lösull kan blåsas in i väggar, vilket förenklar arbetet.

Träfiberisolering har bra egenskaper. Värden för isolering mot kyla och ljud är mycket bra. Materialet är hygroskopiskt. Isoleringen tar upp och avger fukt i takt med att luftfuktigheten förändras. När isoleringen väl är på plats, sjunker den inte ihop. Skaffa hållbar isolering för din byggnad med hjälp av detta företag: www.isoleringstockholm.nu

Säkerhetsdörrar i Stockholm – för trygghetens skull

13 Nov 2022

Säkerhetsdörrar kan vara det som får dig att känna dig trygg om du ska bo i en stad som Stockholm. Det är alltid värt att skydda sig för mycket än för lite.

Ibland vill man bara vara ifred. Låsa in sig och bara vara för sig själv en stund. Man vill inte bli störd och inte prata med någon. Det spelar ingen roll vem det är som skulle komma genom dörren, i sådana stunder är ingen välkommen. Och hur håller man egentligen någon borta bättre än med säkerhetsdörrar?

Säkerhetsdörrar håller alla objudna gäster på avstånd. Åtminstone på rätt sida av tröskeln. Faktum är att det inte bara är störiga påhälsare som blockeras, du förebygger även allvarligare “besök” från inbrottstjuvar. Bara det är anledning nog att skaffa säkerhetsdörr, åtminstone om man bor i en stad som Stockholm.

Säkerhetsdörrar förebygger inbrott

Allt sådant där vet förstås stadens bostadsrättsföreningar om. Det är därför inte så konstigt att föreningarna i stan inte är sena med att googla på “säkerhetsdörrar för BRF” så att de kan erbjuda det allra bästa för sina medlemmar. Alla vill ju som bekant känna sig så trygg det bara går i sin bostadsrättsförening.

Det fina med säkerhetsdörrar är att inbrottstjuven i regel ger upp utan att ens försöka om hen stöter på en dörr av den kalibern. Det är liksom inte mödan lönt. På så sätt är säkerhetsdörren det mest framgångsrika förebyggande arbete du kan bedriva för att slippa inbrott. Och det är det som bekant ingen som vill ha i sitt hem.

Golvslipning ger möjligheter i Stockholm

7 Nov 2022

Att man kan fräscha upp golv som sedan länge tappat sin forna glans vet de flesta. Men med golvslipning kan man även rätta till olycksfall i Stockholm.

Kristina satt i bilen på väg till sin faster för att vakta huset. Fastern skulle åka på en månads semester. Huset låg i en förort utanför Stockholm vackert inbäddad i en skogsglänta. Kristina hade ofta drömt om att få vara i huset ensam och njuta av den omgivande naturen samtidigt som hon skulle skriva på sin nya roman.

Hon vinkade av faster Eva och satte sig på altanen med en kopp kaffe. Solen värmde och luften var klar. Men det skulle bara gå en vecka innan lugnet övergick i oro. Sovmorgonen hade varit nödvändig efter festen igår. Hon hade bjudit hem sitt tjejgäng och dansat hela natten. Det var när hon vaknade hon möttes av katastrofen.

Golvslipning som gåva

Parketten i vardagsrummet var fullt av små hack och minnet sade henne att kylan jagat in dem. Där hade dansen fortsatt. Då altanen var utanför rummet hade de bara dansat in i sina högklackade skor. Förtvivlad ringde hon till mamma. Hon blev inte arg utan sa skrattande att nu kunde de ge fastern en golvslipning i Stockholm.

Hon hade rätt. Fastern skulle fylla femtio år en månad senare. De kontaktade en golvläggare som kom och slipade samt lackade golvet. Fastern upptäckte detta direkt hon kom hem då golvet hade varit i stort behov av golvslipning. De räddade upp situationen genom att förklara att detta hade varit enda tillfället att göra det utan fasterns vetskap. Kom i kontakt med en erfaren byggfirma här: wasaparkettservice.se

Badrumsrenovering med totalentreprenad i Bromma

6 Nov 2022

En badrumsrenovering är ett stort projekt som kräver massor av planering. Tryggast är att ta hjälp av ett byggföretag i Bromma som erbjuder totalentreprenad.

En badrumsrenovering är lite speciell eftersom den kräver många olika sorters hantverkare. Flera av dem måste dessutom vara certifierade och ha behörighet att få utföra arbeten i våtrum. Därför kräver en badrumsrenovering lång planering. Det är heller inte ofta man har chansen att renovera badrummet och därför gäller det att det blir precis som man önskar.

Alltså är det viktigt att tänka till ordentligt kring hur man vill ha det och om det är något som kan förbättras. Blir det kanske bättre om man slänger ut badkaret och i stället sätter in en dusch eftersom man då även får plats med förvaring? Eller vill man kanske göra tvärt om och bygga ett lyxigt hemmaspa med både badkar och bastu?

Viktigt med en tydlig budget vid badrumsrenovering

När det kommer till hantverkare brukar det bli bäst om man låter en och samma byggfirma ansvara för badrumsrenoveringen. Det finns byggfirmor i Bromma med totalentreprenad som även kan hjälpa till att planera badrummet och ta fram förslag på material och inredning. Det enda man behöver bestämma är vilken stil man vill ha, så sköter de resten.

En badrumsrenovering blir lätt ett dyrt projekt om man inte ser upp och redan från början sätter en budget. Inredning, kakel och klinkers finns både i standardutföranden och lyxvarianter. Med en tydlig budget vet man i vilken prisklass man ska leta och det blir mycket lättare.

Fasadrenovering gör din dröm verklig i Stockholm

5 Nov 2022

En dröm, en vision, och snart ska den bli sann. Med hantverkare och kunskap kan fasadrenoveringen i Stockholm äntligen påbörjas, snart är det verkligt.

När man köpte den där gamla villan, som hade den perfekta platsen men helt säkert hade sett bättre dagar, så gjorde man det med vetskapen om att en dag ska den blomstra igen. Villan är inte vacker till synes just nu, men om andra bara ser charmen och möjligheterna som finns, så förstår de varför man köpte den.

Det var aldrig en möjlighet, eller ens en tanke på att börja renoveringen direkt när man hade nycklarna i handen. Först fick man bo in sig och spara ihop pengar. Ett husköp är nog så mycket pengar, så pengar över till renovering fick samlas ihop i efterhand. Men när de väl fanns där, då fanns det inget mer att vänta på.

Hantverkare som kan fasadrenovering

Man är som på nålar när det äntligen är dags att börja ta tag i det. Så många gånger som man har sett möjligheterna, sett en vision och nu ska den bli verklighet. Första steget är att ta kontakt med ett företag som kan fasadrenovering.

Det är väldigt viktigt här att välja rätt. Hantverkare ska kunna sin sak. Sedan är det inte helt fel att få lite tips och idéer på vägen. Kan man få det ännu bättre, så varför inte? Ett och samma företag får din nedgångna villa att blomstra och visa sig från sin bästa sida.

Ventilation är ett grundläggande behov i Stockholm

4 Nov 2022

Hur hänger ventilation på arbetsplatsen ihop med Maslow’s behovspyramid? Läs och begrunda. Leta sen reda på en ventilationsfirma i Stockholm som hjälper dig.

Har du hört talas om Maslow’s behovspyramid? Abraham H. Maslow presenterade denna och den psykologiska teorin bakom redan år 1943. Den är fortfarande en viktig modell för att förstå mänskliga behov och mänskligt beteende. Hur kommer ventilation in i detta, kan man undra. Vänta och se.

I botten av pyramiden finns de behov som utgör den allra mest grundläggande basen. De behov som absolut måste uppfyllas innan det blir viktigt för oss att tillfredsställa behov som återfinns högre upp i pyramiden. Det är våra rent fysiologiska behov: vatten, mat, luft, sömn och fortplantning.

Luft och ventilation – viktigast av allt

Efter basbehoven, det vill säga längre upp i pyramiden, kommer i tur och ordning våra högre behov: trygghet, gemenskap, självkänsla och självförverkligande. Sett ur en arbetsgivares perspektiv så betyder detta att dina anställda inte kommer att kunna prestera på en högre nivå om inte grunden finns.

Sömn och fortplantning kan vi lämna till tiden utanför arbetsplatsen. De andra tre grundbehoven måste uppfyllas mer frekvent. Faktum är att av vatten, mat och luft så är det sistnämnda det som är allra mest grundläggande. Utan luft lever vi inte många minuter. Och utan bra ventilation kommer dina anställda inte ett prestera bra. Det bara är så. Därför – vänd dig till en firma i Stockholm som ordnar den bästa ventilation som går att få för pengar. Det kommer att löna sig. Ta hjälp av detta företag när det kommer till ventilation: www.ventilationstockholm.nu

Finns det gokart i Stockholm?

1 Nov 2022

Det finns möjlighet att köra gokart i Stockholm. Inte precis i den centrala delen av stan, men med en liten bil- eller busstur når du lätt en gokartbana.

Tänk vad roligt att dra iväg på en tur med kompisgänget för att åka gokart. Strax utanför Stockholms stad ligger det en och väntar på att du ska ta den i besittning. Gokart är annars något som tidigare legat ute på landsbygden, men nu är det möjligt att hitta en bana nära stan.

Att köra gokart är roligt och utmanande på samma gång. Det är trots allt en fartfylld och därmed en lite riskfylld sport. Här krävs det att du bedömer avstånd och hastighet med iskallt huvud. Har du is i magen och sunt förnuft tar du inga onödiga risker. Du är där för att ha roligt helt enkelt.

Gokart är nu tillgängligt för de som bor i närheten av eller i Stockholm

Att köra gokart kan ge dig kunskap som är bra för dig resten av livet. Men det är inte bara du som kan ha nytta av att köra gokart. Dina barn och barnbarn kommer kunna dra nytta av att träna på en gokartbana. Det är en spännande sport som kräver sin förares fulla uppmärksamhet.

Tänk dig hur utvecklande det är att ta med dina småttingar och låta dem köra lite, innan de har blivit så stora att de får köra något annat. De tränar uthållighet och koordination tillsammans med koncentrerat fokus, riskbedömning och helhetsuppfattning av olika kniviga situationer.

Kontrollansvarig Stockholm - ett absolut måste

30 Oct 2022

Har du planer på att bygga nytt eller göra någon typ av tillbyggnad på ditt befintliga hus? Om så är fallet så är det mest troligt att du först och främst kommer att behöva erhålla ett bygglov från Byggnadsnämnden i den kommun du tillhör. Och, om ett sådant krävs så kommer det också ett annat krav: du måste anlita en kontrollansvarig i Stockholm.

Det är din uppgift som byggherre att utse en kontrollansvarig i Stockholm och det som du måste göra är att se till att denne har en obunden ställning. Det innebär att du inte kan utse exempelvis din brorsa eller en av dina anställda till KA. Nej, det måste finnas en oberoende ställning och detta är också logiskt sett till en kontrollansvarigs huvudsakliga uppgift som ligger i att säkerställa att ett projekt når en hög kvalitet samt att det inte finns exempelvis risk för olyckor.

Utöver detta så kommer den person du utser till kontrollansvarig i Stockholm även att delta vid tekniska samråd med Byggnadsnämnden samt utföra besiktningar och kontroller av byggnationen.

En kontrollansvarig i Stockholm upprättar en kontrollplan

En av de viktigaste detaljerna inom arbetet för en kontrollansvarig i Stockholm handlar om att upprätta en kontrollplan för entreprenören att följa - och att se till att denna följs. Det skapar en trygg, säker och effektivt arbetsgång som i slutändan är till gagn för dig som byggherre.

Du och din KA kommer att ha mycket kontakt med varandra genom projektet och det är av den anledningen bra att välja en person som du känner dig trygg med. I många fall blir en kontrollansvarig ett viktigt bollplank. En sak att tänka på är att utse en kontrollansvarig på ett så tidigt stadie som möjligt och att även välja en som är väl insatt i både byggfrågor och i hur kommunens rutiner ser ut. Det ger dig stora fördelar i slutändan. För att se till att byggprojektet går rätt till, anlita detta företag: kontrollansvarigstockholm.net

Hundkurs i Stockholm för bättre kommunikation

28 Oct 2022

Kommunikationen mellan hund och ägare är mycket viktig för båda parter. Därför är det många som väljer att gå en hundkurs ihop med sin hund i Stockholm.

En hund som inte förstår sin ägare, och en ägare som inte förstår sin hund, kan leda till att båda parter mår ganska dåligt. I vissa fall kan det bli så pass illa att hunden blir sjuk eller att ägaren känner sig tvingad att ge bort sin hund. Därför är det mycket viktigt att vara noga med att kommunikationen fungerar åt båda håll. Och att båda parter är välmående.

När du går en hundkurs i Stockholm så får du lära dig en hel del om hur din hund fungerar. Och hunden får i sin tur lära sig mycket om vad du som ägare menar med vissa ord och rörelser. Det är lite som att gå en språkkurs, för såväl hund som ägare, och skapar en gemensam kommunikation som ni båda har med er framöver.

Val av rätt hundkurs i Stockholm

Om du har bestämt dig för att boka en hundkurs i Stockholm så finns det en hel del olika att välja bland. Du kan exempelvis gå en hundkurs som är skräddarsydd för valpar. Eller så kan du gå någon hundkurs som är för vuxna hundar, där man har olika grad av tidigare kurser i ryggen.

Men det finns även mer specificerade hundkurser som att delta i. Som ifall du vill utöva agility med din hund eller ifall du har ett behov av din hund inom exempelvis jakt.

Målare i Nacka till bra pris och med garanti

25 Oct 2022

Att anlita en målare i Nacka behöver inte kosta mycket tack vare rotavdraget. Med färg och tapeter kan man snabbt förändra sitt hem när man tröttnat på det.

Allt fler unnar sig att ta hjälp av en professionell målare när det är dags att göra om hemma. Detta är möjligt tack vare rotavdraget. Den stora efterfrågan på måleritjänster har gjort att antalet firmor ökat och med det också konkurrensen. Därför kan man för en relativt billig peng få ett rum målat eller tapetserat även utan rotavdraget.

Men tyvärr är inte alla firmor seriösa och har utbildade målare. Vissa använder sig dessutom av billig färg som till stor del består av vatten och inte ger ett hållbart resultat. Ska man anlita en målare för att göra om hemma ska man därför vara noggrann med vilken målerifirma man väljer.

En seriös målare kommer på kostnadsfritt hembesök

Anlitar man en professionell målare i Nacka är man säker på att få ett väl utfört arbete som håller i många år. En seriös målare lämnar garanti på sitt arbete och rättar till sådant som blir fel. När man tar in offerter från olika målerifirmor ska man samtidigt fråga vilka villkor som gäller och om garanti ingår i priset.

En seriös målare brukar komma på ett kostnadsfritt hembesök i samband med att man ber om ett kostnadsförslag. Detta för att lättare kunna bedöma arbetets omfattning och kunna lämna en så rättvisande offert som möjligt. I samband med mötet kan man ställa frågor och be om råd.

Rörmokare räddar hem i Stockholm

20 Oct 2022

I hemmet är vatten och avlopp viktiga funktioner. Därför behöver man ibland hjälp av en rörmokare i Stockholm för att rädda funktionerna och även hemmet.

För att få ett fungerande hem idag krävs det såväl värme som vatten och avlopp. Men det är även funktioner som kan skada hemmet om något går fel. Därför är det viktigt att man använder sig av en duktig rörmokare i Stockholm, för såväl installation som alla typer av renoveringar och underhåll.

Ett vattenrör som läcker kan snabbt innebära att vattnet tränger in i väggar, golv och tak – med stora skador till följd. Och kommer vattnet i kontakt med el så kan det till och med bli livsfarligt. Av den anledningen är det mycket viktigt att man kontaktar en rörmokare ifall något går fel när det gäller vatten och avlopp.

Stockholms rörmokare är proffs

En rörmokare är en yrkesperson som har utbildning och erfarenhet inom allt som har med vatten och avlopp att göra. Det är dessutom en yrkesgrupp som man bör använda sig av när det gäller installationer, reparationer och allt övrigt inom området. Allt eftersom ett fel kan bli mycket kostsamt.

Som rörmokare vet man exakt hur man arbetar med vatten och avlopp på bästa sätt. Vilka regler och råd som finns och vilka material som är det bästa på marknaden. Det är därför en stor kunskap man får ta del av när man anlitar en rörmokare. Ett proffs som dessutom kan ge råd gällande allt som har med våtutrymmen att göra.

Saker att tänka på för den som ska installera bergvärme i Stockholm

19 Oct 2022

Bergvärme är en bra och kostnadseffektiv energikälla. Men det finns några saker som är viktiga att tänka på för den som ska installera bergvärme i Stockholm.

Bergvärme är en säker och kostnadseffektiv energikälla som passar vanliga villaägare, bostadsrättsföreningar och företag. Det beror på att en bergvärmepump kan producera stora mängder värme året om, oavsett temperatur och väderlek. En bergvärmepump kostar visserligen en hel del, men det är ändå en lönsam investering eftersom uppvärmningskostnaderna blir så låga.

Det finns några saker som är viktiga att tänka på för den som funderar på att installera bergvärme. En bergvärmepump kräver att man också borrar en energibrunn och för detta krävs det ett tillstånd från miljökontoret. Detta eftersom borrningen i vissa fall kan skada grundvattnet och förorena det med jordmetaller.

Totalentreprenad är bäst när man ska installera bergvärme

Innan man kan borra efter bergvärme måste man lokalisera andra energibrunnar i närheten. Detta för att säkerställa att man inte borrar brunnen för nära andra brunnar. Två energibrunnar som placeras för nära varandra kan nämligen stjäla energi från varandra vilket gör att de då i stort sett blir obrukbara.

Det är en konst att anlägga en bra energibrunn och det är mycket som kan gå fel. Ska man borra efter bergvärme i Stockholm är det därför viktigt att man använder sig av en erfaren och seriös aktör. En sådan har certifikat och ordentliga försäkringar. Bäst är att välja ett företag som erbjuder totalentreprenad och som kan ansvara för allt. Läs vidare om bergvärme på denna sajt: bergvarmestockholm.com

Köp billig ved i Stockholm

19 Oct 2022

Att elda i egen eldstad kan vara ett uppvärmningssätt som är både hemtrevligt och ekonomiskt. Ett tips – det finns billig ved att få tag på i Stockholm.

I tider med höga priser på el och gas så är det många som funderar över alternativa lösningar för att värma upp bostaden. Om du har en braskamin eller kanske rent utav en gammal kakelugn som fortfarande fungerar så ligger det nära till hands att vilja elda i den. Det är ett alternativ som är hemtrevligt och som också kan vara energieffektivt, förutsatt att du har en väl utformad eldstad. Om den inte använts på länge så tänk bara på att låta en sotare se över den så att det inte uppstår brandfara.

Ett aber är förstås också att du måste få tag på ved att elda. Det kan visa sig vara nog så besvärligt och dyrt. Men det finns faktiskt billig ved i Stockholm för den som vet var man ska leta.

Fri hemleverans av ved

I Stockholm finns det nämligen vedleverantörer som erbjuder just detta – billig ved. Dessutom kör de hem den till dig utan kostnad. Det låter nästan för bra för att vara sant, men det är faktiskt dagsens sanning.

Du får veden i 40 literssäckar. Dessa väger omkring 13 kg och du kan själv bestämma om du bara önskar en handfull säckar eller flera tiotals. Om du har plats att förvara så många, till exempel i ett vindsförråd, så är det naturligtvis väldigt praktiskt.

← Äldre inlägg