Välj ett hemtjänstföretag med låg personalomsättning

Det finns en klar fördel i att välja hemtjänst snarare än att välja de andra alternativen som finns och där exempelvis ett äldreboende kan nämnas. Ett uppenbar fördel som ligger i att man kan bo kvar i sitt eget hem och därigenom har kvar sig trygga känsla och där man också känner att man hör hemma. Att ryckas upp och placerars i en ny, okänd miljö är stressande och det finns således en markant skillnad i trygghet att välja hemtjänst.

Det som dock bör poängteras i denna fråga är att man – på gott och ont – har ett val att göra. Är man beviljad hemtjänst från kommunen så rä det inte hugget i sten att låta denna ta hand om den. Nej, hemtjänst kan även drivas i privat regi och ser man till exempelvis Stockholm så finns det där extremt många aktörer att välja bland.

Några väldigt bra, andra sämre och några rent katastrofala. Tyvärr; det finns en varierande kvalitet och tyvärr så är det också kunderna som drabbas och kommer i kläm. Det finns företag som driver hemtjänst i Stockholm enbart i ett vinstsyfte och som inte alls ser till sina kunders bästa. Missförstå oss rätt här; det är inte fel att tjäna pengar – men det får aldrig gå ut över den vård man åtagit sig att sköta.

Hur kan man då som kund undvika ett sådant företag och hitta ett företag inom hemtjänst i Stockholm som de facto sköter sina åtaganden perfekt – som hjälper till att laga mat, som kan hjälpa till att handla, som kan följa med till posten, till banken eller någon annan myndighet, som har medicinsk kunskap och som – framförallt – har tid? Jo, det finns några nycklar som vi anser vara viktiga då man väljer hemtjänst och om vi snabbt radar upp dessa så ser de ut enligt följande:

Här företaget i fråga...?

  • Låg personalomsättning? Det är ett bra bevis på att de driver en fungerande hemtjänst. Trivs personalen så stannar de också kvar. Ett företag med hög omsättning bland de anställda ska ses med stor skepsis.
  • <>Respekt och är måna om din integritet? <>En förmåga att sätta sig i i din situation och medvetna om dina behov? <>En personal som inte jobbar enligt löpande-band-principen? Kort sagt; finns det tid för dig och detta även om din kropp kanske skulle ha en lite sämre dag och dina behov därigenom vara lite större?

Här finns en seriös och pålitlig aktör inom hemtjänst i Stockholm: www.hemtjänststockholm.nu.

29 Nov 2016