Vårdnadstvist en juridisk väg att enas

Att enas om de gemensamma barnen efter en separation kan vara svårt. Då kan man gå igenom en vårdnadstvist där man löser problemen via den juridiska vägen.

Catharina tog ett djupt andetag innan hon knackade på dörren. Där inne var hennes dotter och barnbarn, ingen av dem mådde särskilt bra just nu. Hon skulle försöka muntra upp dem och hade lovat att komma dit och steka pannkakor. Alla hade hoppats att situationen skulle lösa sig, men det verkade bli tvärtom.

En segdragen och infekterad vårdnadstvist om barnen. Pappa Melker hade flyttat 20 mil bort och begärt att få barnen, Nina hade vägrat. Hon förstod Nina så väl, barnen hade allt här. Vänner, släkt, skola och aktiviteter, allt var där de bodde nu. Även om de säkert skulle få nya vänner så ville inte barnen flytta heller.

Vårdnadstvist aldrig en enkel väg att gå

Melker hade stämt Nina på vårdnaden och kommit med ena anklagelsen efter den andra. Tur nog så var de flera som ställde upp till Ninas försvar. Det var snarare Melker som började sitta i rävsaxen. Catharina förstod mycket väl att man kan träffa en ny kärlek, det var inte det. Hon hade aldrig kunnat tro att Melker skulle kunna spela ut ett sådant register av anklagelser.

Falska och elaka anklagelser mot den han en gång älskat. Catharina knackade på dörren och klev in, nu skulle det göras pannkakor till barnbarnen. Det visste hon skulle uppskattas och bli till glädje för barnen. Nystekta ljuvliga pannkakor med sylt och grädde till. Du kan läsa mer kring vårdnadstvister på denna hemsida: vårdnadstvist.nu

12 Feb 2023