Trädfällning på Värmdö – ett fall för proffsen

Trädfällning på Värmdö – så gör du för att vara säker på att trädet faller precis där du vill, och inte mitt i grannens nyligen uppdukade sommarbrunch.

Om ett träd faller i din trädgård, och du står precis bredvid det när det händer – är det helt säkert att det inte kommer att landa på dig? Nej. Det är inte helt säkert. I alla fall inte om det är du som fäller trädet, och du inte har någon större erfarenhet av att fälla just träd.

Däremot kan du vara mycket säkrare på att inte träffas av något fallande träd, om det är en professionell arborist som sköter jobbet. En expert på trädfällning kan nämligen inte bara räkna ut var ett träd ska landa, utan faktiskt styra trädet så att det landar precis där ni vill att det ska landa.

Trädfällning är inte trolleri – det är ett hantverk

Det låter som trolleri, men det är vanlig enkel expertis och klassiskt yrkeskunnande det handlar om. De som arbetar med trädfällning på Värmdö har ofta varit i branschen i många år, och kan varje knep i boken. (Särskilt om det är just en bok som ska tas ned.) Du som har ett träd i trädgården som behöver fällas har alltså all anledning att anlita en arborist.

Det kan nämligen vara lite kinkigt med det där med trädfällning och grannar. Särskilt impopulärt brukar det vara om ett träd landar på till exempel ett tak, en bil eller en veranda. Eller en person, för den delen. Detta kan du lätt undvika genom att uppsöka professionell hjälp. Hos en arborist.

21 Nov 2022