Tips när du ska köpa hundfoder

Det finns många olika sorters hundfoder att välja på och därför kan det vara svårt att välja men det finns en del enkla saker du kan tänka på när du handlar.

Det finns väldigt många olika sorters hundfoder och priserna mellan olika märken kan variera mycket. Förmodligen vill du bara hitta det som är bäst för din hund men det kan vara svårt. Du behöver känna din hunds behov och vanor och du behöver orientera dig i vad som skiljer olika märken åt.

Är du ny hundägare och ska köpa foder för första gången eller har haft hund länge men känner att du vill hitta ett nytt foder så finns det en del grundläggande saker du kan tänka på. Det första du ska bestämma är om du vill ge din hund konserverad hundmat, så kallat våtfoder, eller om du vill välja torrfoder.

Hundfoder behöver inte vara dyrt för att vara bra

När du ska välja vilken sorts hundfoder du ska ge din hund behöver du också tänka på hur aktiv din hund är, hur gammal den är och om den är kastrerad. Väljer du ett hundfoder som är anpassat för just din hund vet du att den får den näring den behöver och alldeles lagom mycket fett.

Hundfoder ska alltid vara tillverkat av råvaror med hög kvalitet men det behöver för den skull inte vara dyrt om du väljer rätt inköpsställe. Det som avgör priset på hundfoder är om butiken köpt in så stora mängder att de kan sälja den billigt.

3 Aug 2022