Tips för att hitta rätt bilhandlare i Stockholm

Oavsett om du vill köpa eller sälja begagnat är det oftast en bra idé att försöka göra upp affären via en bilhandlare. Välj alltid en auktoriserad bilhandlare för att få rätt service.

Hur ser expertens bästa tips ut vid val av bilhandlare? Ett av de hetaste är att alltid välja en auktoriserad bilhandlare. Vilka andra kunskaper ska en bra bilhandlare ha? Först och främst kunskap om bilen som säljs eller köps in och ärlighet. I den här branschen är det ofta man kan känna sig osäker och man kan behöva se upp med olika detaljer för att inte bli lurad.

Det finns några saker som du som kund kan göra för att affären med bilhandlaren ska gå smidigt. Först och främst ska du se över dina behov. De är grundläggande vid val av rätt bil. Sedan gäller det att alltid noga läsa igenom gällande garantier samt vad de täcker innan du slår till. Ställ frågor - ett riktigt hett tips. Hos de flesta auktoriserade bilhandlare finns experter som hjälper till vid behov.

Pruta – det är det bästa rådet

Pruta, pruta, pruta när du är hos bilhandlaren. Gör det på ett säkert och medvetet sätt. Varför? För att ett begärt pris är i de allra flesta fall förhandlingsbart. Fråga efter det lägsta priset som säljaren skulle gå med på. Sedan kan du alltid föreslå ett lägre om du vill. Chansen är stor att ni möts halvvägs. Var beredd på att göra upp affären på det sättet. Det är vanligt förekommande och i vissa fall även väntat. Går de inte med på ditt pris så är detta kanske inte din bil.

Majoriteten av bilhandlarna har infört fasta priser. I deras värld betyder inte ett fast pris samma sak som i andra branscher. Se ett fast pris mer eller mindre som ett önskemål. Även om priset är satt som fast är det prutbart.

Avbetalningskontrakt – för eller emot?

Många bilhandlare erbjuder gärna ett avbetalningskontrakt då de tjänar pengar på avbetalningsaffären. Vill du köpa bilen på avbetalning är det då smart att jämföra det erbjudna kontraktet med ett banklån. Kolla på effektiv ränta och avgifter och inte på månadsbetalningarna. Experterna rekommenderar klienterna att hålla sig lugna när ett avbetalningskontrakt erbjuds. Visserligen kan du förlora tid på att kontrollera och jämföra villkor med ett banklån och kan gå miste om bilen. Men det är ändå alltid bäst att se över detaljerna innan det slutgiltiga beslutet.

Haninge Bilpark är en etablerad bilhandlare i Stockholm.

19 Apr 2020