Ta hjälp för en säker överlåtelsebesiktning i Stockholm

Överlåtelsebesiktning gör att du kan genomföra en trygg bostadsaffär. Ta hjälp av erfarna experter i Stockholm för att försäkra dig om bostadens skick.

När man säljer sin bostad har både säljaren och köparen ansvar för att bostaden säljs med rätt information. Har bostaden några brister i konstruktionen, eller kanske varit utsatt för vattenskador tidigare, kan det vara viktig information för att bostaden ska säljas med rätt pris. Köparen behöver också få rätt information för att kunna sköta om bostaden på rätt sätt.

En lite fuktig källare behöver till exempel inte vara så besvärlig om den ventileras på rätt sätt. Så länge den nya ägaren får kännedom om det så är allt väl. Men med fel information kanske en glad köpare sätter igen fönster och ventilationshål för att skapa en efterlängtad hemmabiograf, vilket kanske slutar i något som snarast liknar en skräckfilm, med fuktskadade tapeter, sprucket golv och svampodlingar i hörnen.

Överlåtelsebesiktning ger trygghet

Säljer man eller köper man en bostad är det normala att man överlåter en besiktning av bostadens skick till en professionell firma. Det finns trygga och serviceinriktade företag som ordnar med överlåtelsebesiktning i Stockholm för att bostadsaffärer ska kunna genomföras enligt standard.

Tänk på att en överlåtelsebesiktning kan genomföras på lite olika sätt, beroende på vad du behöver och vad du beställer. Du kan låta en besiktningsman göra en enklare okulär besiktning bara för att kolla av väggytor, golvytor och liknande. Vill du ha en lite grundligare kontroll kan du be att besiktningsmannen går vidare med till exempel fuktmätningar.

21 Jun 2022