Stockholmare behöver säkra fönster

Att Stockholm är mer utsatt för olika typer av brott är kanske inte så konstigt eller får folk att höja på ögonbrynen. Det bor ju så pass många fler i huvudstaden och sett till befolkningsmängden finns det ju fler kriminella personer i Stockholm, plus att om det kommer in kriminella element utifrån, från andra länder som kommer till Sverige för att begå brott. Att stockholmarna därför är mer medvetna om och oroliga för brott är därför inte så konstigt.

Brotten ökade i Stockholm medan de minskade i resten av landet

Bara under 2016-2017 fördubblades antalet anmälda bostadsinbrotten i Stockholm, medan sett till hela landet, minskade antalet anmälda skadegörelsebrott och antalet anmälda stöldbrott. Antalet anmälda skadegörelser minskade med 7 procent och antalet anmälda stödbrott minskade med h´3 procent i hela landet. Detta medan de ökade, sett endast till Stockholmsområdet. Av den anledningen är det allt viktigare för stockholmarna att få bättre skydd i sina bostäder. De som äger en villa bör skydda sin dörr som går in till huset från bakgården eller trädgården.

Se till att säkra altandörren mot tjuvarna

Många tänker enbart på att skydda sin entrédörr, men glömmer att skydda sin altandörr. I stället kan de ha en altandörr som är lätt att forcera, i stället för att skydda den mer än själva entrédörren. För en inbrottstjuv är det ofta idealiskt att få göra inbrottet på baksidan som ofta är insynsskyddad och därmed har mindre uppsikt än ytterdörren. Istället för att ha en altandörr som är dubbelt så säker som ytterdörren, har man i stället en ganska skör altandörr med stora fönster, som dessvärre är lätta att söndra, få in en hand och öppna inifrån.

Installera inbrottsskyddade fönster och dörrar

Då finns det ett säkerhetsföretag som arbetar med säkerhet och som har inbrottssäkra fönster, dörrar och lås. Dem kan man bjuda hem, så att de kan göra en översyn av säkerheten hemma hos dig i Stockholm. De kan då tänka som en inbrottstjuv och vet vad just inbrottstjuvarna gillar, hur de helst vill arbeta ostört och hur de lättast kommer över de saker som man har hemma. Då kan man installera säkra fönster med glas som inte går att söndra eller krossa.

Anlita säkerhetsföretaget till inglasningen

Varför inte anlita säkerhetsföretaget för att installera inglasningen av altan och balkong? Det måste inte vara en motsättning att montera fönster som är säkra och dörrar med fönster som är så pass säkra att de håller mot inbrottstjuvarna. Läs mer om detta på:glasmästarestockholm.nu.

6 Dec 2018