Stockholm bjuder på många evenemang

Du som har semestrat i Stockholm vet att här finns det många roliga saker som man kan hitta på när man är ledig. För det första finns ju här Gröna Lund. Särskilt barnen gillar att åka karusell, ber-och-dal-bana och många andra nöjen som bereds dem som vill komma in på nöjesfältet på Gröna Lund. Här finns Skansen som bjuder på inblickar i vår gemensamma svenska historia. Här finns både djuren och de gamla byggnaderna som visar hur vi bodde för 50,60 och 100 år sedan. Annat som finns till för barnen är Junibacken med alla älskade Astrid Lindgren-sagor, figurer och andra sagofigurer. Akvariet finns till för alla som älskar fiskar, krokodiler och annat som simmar i vatten, liksom Fjärilshuset i Haga.

För dem som är äldre finns andra nöjen

För den äldre publiken finns det otaliga museer och gallerior att se konst och lära sig mer om sin omvärld. Här finns både Moderna museet med samtuda konst, liksom Nordiska museet, Nationalmuseet, Historiska museet, Arkitektmuseet och många, många fler museer. Det finns även andra nöjen för den äldre publiken, såsom Paintball i Stockholm, Gokart eller varför inte prova på en Femkamp i Stockholm? Firar man en jämn födelsedag kanske man vill fira den med en minnesvärd Femkamp, när man gör något alldeles sepciellt och minnesvärt. Här går vi igenom vad man kan göra på en Femkamp i Stockholm.

Låt två motståndarlag tävla mot varandra

Det bästa sättet att tävla i Femkamp är att man delar upp sig i två motståndarlag. Då kan man tävla mot varandra antingen genom att skjuta pilbåge mot en pilbågstavla, eller varför inte med vilket lag som först får i 5 bollari en basketkorg? Eller det lag som är först ut att pricka 5 frisbee i en korg. Man kan även tävla genom att försöka få i de 5 första golfbollarna i en korg.

Vill man inte tävla 2 lag mot varandra kan man tävla en och en. Då kan man ha yxkastning, stövelkastning, man kan snurra runt en pinne och sedan springa stafett – då får man se vem som klarar av att springa rakt utan att ramla omkull. Man kan även springa med skottkärra, i blindo och enda vägvisaren är stackaren som sitter i skottkärran. Det kräver att de två samarbetar för att inte båda ska ramla omkull. En annan varaiant är att man är två på en stock och slåss med vadderade stavar mot varandra. Första som ramlar av stocken har förlorat. Här kan du läsa mer: http://stockholmpaintball.se.

15 Nov 2018