Spännande catering i Stockholm

Att man vid större tillfällen och fester väljer att använda sig av extern hjälp då det kommer till mat är naturligt och något som varit vanligt förekommande under en längre tid. Anordnar man en större fest så vill man som värd- eller värdinna också kunna delta och av den anledningen så har man vare sig tid att laga mat, duka fram eller diska allting efteråt och det är således där catering kommer in i bilden. Skillnaden mellan catering nu och förr är dock markant och då man nämner ordet catering så möts man ofta av en viss skepsis som är grundad på tidigare erfarenheter rörande detta område.

Kort sagt; catering förr höll ingen vidare klass och innebar ofta att maten man beställt dels var ganska tråkigt – kanske en köttbit, potatisgratäng och lite grönsallad – och dels också vara ljummen då den värmts upp i stora plåtbehållare. Dagens catering skiljer sig dock markant och detta speciellt om man ser till de större städerna i Sverige där Stockholm är den som ligger i framkant och visar vägen.

Det som numera skiljer sig åt mellan catering är nämligen en fråga om urval. Urval både gällande mat och gällande tilläggstjänster som man som kund kan välja mellan inom catering i Stockholm. Att anordna en större fest i Stockholm är i dagsläget således inget problem och man behöver inte vara orolig för att maten man serverar ska vara kall eller oätlig, man behöver inte vara orolig gällande menyn för eventuella vegetarianer och man behöver heller inte oroa sig gällande vare sig dryck eller musik. Vi förklarar – genom några punkter – varför catering i Stockholm visat sig vara så populärt och eftersökt i dagsläget.

Dessa punkter utgår från tjänster som man brukar kunna välja som tillägg och värt att ha i åtanke här är att priset kan komma att påverkas av ju fler man väljer. Något som dock får anses som ytterst naturligt. Ser man däremot till ett vanligt standardpaket för catering i Stockholm så ska man dock veta att priset är lågt i jämförelse med andra städer. Anledningen till detta? Att det finns ett sådant stort urval och således också en stor konkurrens inom branschen.

  • Dryck. Catering i Stockholm brukar även innebära att man får fina tips gällande vin, öl eller alkoholfria alternativ som passar till den mat man valt.
  • Vegetarisk meny. Här finns en stor skillnad mot förr. Allt fler personer i Stockholm gör medvetna val i att lägga bort kött och istället välja vegetariska alternativ. Detta har företag inom catering tagit fasta på och ger ofta en spännande och välsmakande meny som passar alla. Glöm den trista grönsalladen som förr var legio inom catering där vegetarianer fanns.
  • Ljud. Ofta kan man välja att även lägga till en bra ljudanläggning som installeras på plats i den lokal man valt. Musiken får man dock sköta på egen hand.
  • Lokal. Vi nämnde ovan lokal och som alla vet så är dessa lite av en bristvara – precis som vanliga bostäder – i Stockholm. Många företag inom catering samarbetar med fastighetsägare och kan genom detta också hyra lämpliga lokaler till en väldigt rimlig kostnad. Perfekt för den större nyårsfesten eller bröllopskalaset. Cicada är ett populärt och bra val för catering i Stockholm.
23 May 2022