Skaffa ett kontor i Stockholm

Stockholm är generellt en attraktiv plats för svenska företag, även om det såklart inte råder total konsensus om detta. En del stora företag har till exempel haft svårt att rekrytera på senare år som en konsekvens av den hårda bostadsmarknaden. Som helhet är Stockholm dock en stad med både anrika storföretag och en bubblande start up-scen. Du som vill skaffa kontor här har säkert en spännande tid framför dig – oavsett om det är din första lokal eller för att expandera din verksamhet. 

Kontorshotell?

Många företag i Stockholm väljer att hyra in sig hos ett kontorshotell. Det finns ett par fördelar med detta. Är man ett mindre företag utan särskilt många anställda får man bra och billig plats som ofta har goda mötesrum och möjlighet att träffa kunder. En annan fördel är att man får regelbundna tillfällen att nätverka med andra som är i huset.

Ytterligare en fördel är att många av rummen redan har kontorsmöbler. På så vis slipper man lägga ner tid och pengar på att inreda och kan istället fokusera på att börja arbeta, nätverka och träffa kunder i de nya lokalerna.

Läget

Ska man ha ett kontor centralt i Stockholm, som inte är en del av ett kontorshotell, får man räkna med att betala en del pengar. Bristen på utrymmen, både vad gäller lägenheter, garage och bostäder, är ganska stor i staden. Kan man däremot tänka sig att ha sitt kontor en bit utanför Stockholms innerstad kan man komma betydligt billigare undan. Dock krävs det att man åker en bit, då även närförorter har stigit mycket i pris de senaste åren.

Inredning

Om du inte skaffar en möblerad lokal i ett kontorshotell, kommer du att behöva införskaffa kontorsmöbler. Det är bra att redan på en gång tänka på ergonomin och inför framtiden. Är det tänkbart att ni växer till många fler anställda inom en snar framtid? I sådana fall kan det vara läge att skaffa sig ett större kontor på en gång. Visserligen kan man vänta lite med kontorsmöbler för att spara in pengar, men så småningom kommer det att behövas.

Det är givetvis inte alltid att läge för detta, beroende på hur oviss framtiden är. Att slippa göra ett stort kontorsbyte med flytt av personal, kontorsmöbler och annat kan det dock vara värt några extra kronor att skaffa sig ett större kontor på en gång. En kontorsflytt är ett projekt som tar lång tid och som kommer att flytta fokus från verksamheten, samtidigt som även själva flytten kostar pengar givetvis.

18 Aug 2017