Saker att tänka på för den som ska installera bergvärme i Stockholm

Bergvärme är en bra och kostnadseffektiv energikälla. Men det finns några saker som är viktiga att tänka på för den som ska installera bergvärme i Stockholm.

Bergvärme är en säker och kostnadseffektiv energikälla som passar vanliga villaägare, bostadsrättsföreningar och företag. Det beror på att en bergvärmepump kan producera stora mängder värme året om, oavsett temperatur och väderlek. En bergvärmepump kostar visserligen en hel del, men det är ändå en lönsam investering eftersom uppvärmningskostnaderna blir så låga.

Det finns några saker som är viktiga att tänka på för den som funderar på att installera bergvärme. En bergvärmepump kräver att man också borrar en energibrunn och för detta krävs det ett tillstånd från miljökontoret. Detta eftersom borrningen i vissa fall kan skada grundvattnet och förorena det med jordmetaller.

Totalentreprenad är bäst när man ska installera bergvärme

Innan man kan borra efter bergvärme måste man lokalisera andra energibrunnar i närheten. Detta för att säkerställa att man inte borrar brunnen för nära andra brunnar. Två energibrunnar som placeras för nära varandra kan nämligen stjäla energi från varandra vilket gör att de då i stort sett blir obrukbara.

Det är en konst att anlägga en bra energibrunn och det är mycket som kan gå fel. Ska man borra efter bergvärme i Stockholm är det därför viktigt att man använder sig av en erfaren och seriös aktör. En sådan har certifikat och ordentliga försäkringar. Bäst är att välja ett företag som erbjuder totalentreprenad och som kan ansvara för allt. Läs vidare om bergvärme på denna sajt: bergvarmestockholm.com

19 Oct 2022