Så hittar du rätt flyttfirma i Stockholm

Vid en flytt i Stockholm så är det inte bara att ringa efter en flyttfirma och ta för givet att denna kommer att sköta sina åtaganden till punkt och pricka. Tror man det så riskerar man att A) betala för mycket pengar och B) se sina saker i betydligt fler delar än vad man hade från början.

För att förklara detta så måste man först och främst se till vilken potentiell guldgruva som en flyttfirma i Stockholm sitter på. Det handlar om inflyttning, det handlar om flyttar inom staden och det handlar om folk som flyttar från Stockholm; de två första exemplen ovan rä de mest talade. Inflyttning och flyttar inom staden; den senare är i sammanhanget mest intressant för en flyttfirma.

Som alla vet så är Stockholms bostadsmarknad extrem; dels så råder det brist på hyresrätter, dels så är priserna på bostadsrätter extremt höga och dels så finns det en andrahandsmarknad som kräver snabba ryck, korta boendetider och således även många flyttar – något som ofta sker med hjälp av en flyttfirma.

Kort sagt; kan man som flyttfirma i Stockholm lyckas attrahera kunder att ringa så finns det stora pengar att tjäna – oavsett vilken kvalitet man håller. Vi tänkte av den anledningen rada upp några tips som kan hjälpa dig att hitta en säker, pålitlig och prisvärd flyttfirma inför din nästa flytt. Genom att följa dessa så kommer du förhoppningsvis att ta dina saker – i ett stycke – från plats A till plats B; utan det hela blir alltför kostsamt. En trygg flytt, som det ska vara helt enkelt.

  • Priset: Det första du ska göra är att jämföra prisbilden mellan så många flyttföretag som möjligt. Det räcker med att ringa, beskriva vart du ska flytta och varifrån, hur mycket som finns i ditt bohag samt när flytten ska ske för att du ska få en prisuppgift. Vårt råd här: välj bort den flyttfirma som erbjuder sina tjänster till lägst pris. För; hur lockar man kunder på bästa sätt? Jo, man frestar med ett lägre pris än vad konkurrenterna gör. Det kan mycket väl handla om en betydligt lägre kvalitet och vi tycker att du ska undvika den risken. I och med att du numera kan använda rut-avdraget för en flyttfirma så är priset humant oavsett.
  • Kvaliteten: den hittar du bäst genom att ringa till några referenser. Ha det som ett mantra: inga referenser=inga uppdrag. Driver man en flyttfirma så bör man ha tidigare kunder som rekommenderar en; annars har man något att dölja.
  • Kvalitet nummer två: Se till att din flyttfirma jobbar enligt Bohag 2010. Det är en överenskommelse mellan Svenska Åkeriföretagen och Svenska Möbeltransportörer som tagit fram för kundens bästa. Kortfattat och förenklat: Bohag 2010 innehåller regler och riktlinjer för hur en flytt ska se ut och vad som ska ske om någonting inte följer den givna planen. En trygghet för dig som konsument.
22 Dec 2016