Så hittar du en akupunktör i Stockholm

Hur hittar man en bra akupunktör i Stockholm? Ibland kan det kännas som att leta efter en nål i en höstack. Därför får du några bra råd hur du hittar en duktig akupunktör i Stockholm här. Det är nu mer än 30 år sedan som alternativ medicin blev allmänt känt i Sverige.

I Kina och i de flesta länder i Asien, har man haft alternativ medicin i tusentals år. Framför allt den kinesiska medicinen har levt så länge. I många länder i Asien kan man alltså utbilda sig på högskolenivå och bli ”läkare” inom alternativ, eller kinesisk medicin. Vad innebär det att arbeta som ”läkare” inom alternativ medicin? Och vad är det man måste kunna behärska? I mångt och mycket kan de båda ”läkar”-utbildningarna påminna om varandra.

Både i västerländsk medicin och alternativ sådan lär man sig om kroppen

Båda utbildningarna ger kunskap om människokroppen och dess funktioner. Det är när man kommer till botemedel som de båda utbildningarna kan skilja sig åt och inte så obetydligt. Medan den västerländska ”medicinen”  enbart går ut på att trycka i sina patienter så mycket läkemedel som det bara går, eller skära bort det onda (kirurgi) fokuserar den alternativa ”medicinen” på andra sätt att bota människor på; som att ”justera” energiflöden i kroppen (akupunktur) stimulera människokroppens inre organ genom fotmassage (zon-terapi) och genom naturliga livsmedel förse kroppen med rätt näringsinnehåll, eller justera nivåer av vitaminer, mineraler och annat som kan vara nyttigt för kroppen.

Viktigt välja en seriös klinik inom alternativ medicin

Här finns det en hel uppsjö mer eller mindre förslagna skojare. Socialstyrelsen har i många år försökt stävja bedrägerier i denna bransch och har i stort sett lyckats. Borta är de värsta kvacksalverierna. De som är kvar och verkar inom alternativ medicin är de seriösa aktörerna. I Stockholm finns det mer än 200 kliniker som erbjuder akupunktur, till exempel, hur ska man som privatperson veta vad som är bra och rätt behandling?

1. Kontrollera med Socialstyrelsen

Det enda man kan göra är att dels kontrollera med Socialstyrelsen att det är en klinik som har deras godkännande att få erbjuda olika ”medicinska” behandlingar i Stockholm.

2. Kontrollera referenser

Därefter bör du ta reda på om de har referenser att hänvisa till. Ofta går man ryktesvägen; någon har fått en bra behandling någonstans som har hjälpt dem. Ofta kan någon rekommendera någon bra akupunktör.

3. Googla akupunktör Stockholm

Har man ingen sådan som man hört talas om, kan man alltid googla akupunktur Stockholm eller kinesisk akupunktur så borde några bra förslag dyka upp på Googles internetsida. De som föreslås till dig, kan du sedan ta kontakt med, eller kontrollera om de har referenser eller omdömen på internet. Ofta brukar de som är missnöjda med någon klinik skriva om sitt missnöje och göra det tillgängligt för andra människor som en varning. Läs mer här om en klinik som bedriver kinesisk akupunktur i Stockholm på: http://akupunkturspecialist.se.

19 Dec 2018