Så här kan du skrota bilen gratis i Stockholm

Alla bilar behöver så småningom skrotas - det är bara en fråga om tid. Men om ni gör det på rätt sätt kan ni också skrota bilen i Stockholm kostnadsfritt.

Det är svårt att acceptera och sorgligt att medge, men alla bilar behöver förr eller senare skickas till skroten. De kan inte hålla ut för alltid. Hur mycket arbete du än lägger på bilen kommer den aldrig köra som den en gång gjorde. Garaget förtjänar ett fungerande fordon. Det är det garaget är till för.

Men ni behöver inte känna er helt hopplösa, då en skrot idag är mer än bara en bilkyrkogård. På dagens bildemonteringar tas de fortfarande fungerande delarna bort och återanvänds som reservdelar, medan resten av bilens metaller, glas, plast och tyg sorteras och återvinns för framtida monteringar.

Enklare att skrota bilen i Stockholm än att panta en tomburk på ICA

Att skrota bilen gratis i Stockholm är idag lika enkelt som att panta en PET-flaska på ICA. Enklare, faktiskt, då det enda du behöver göra är att städa ur bilen och sedan slå en signal till en bildemontering. Tänk om vi bara kunde ringa ett nummer och få vår kasse med pant under diskbänken att försvinna.

Men likt en bucklig tomburk kan man bara panta en bil kostnadsfritt om bilen är komplett, dvs. att alla av bilens delar finns kvar och är kompakta. Om bilen har exempelvis brunnit så räknas den inte som komplett, och kommer därför kräva en avgift.

4 Jul 2022