Öka värdet på din bostad i Stockholm genom en golvslipning

Personer i Stockholm som köpte sin bostad för några år sedan och som står inför att sälja denna har förmodligen all anledning att jubla i dagsläget. Under senare år så har nämligen prisutvecklingen varit extrem och det är dessutom något som ser ut at fortsätta. En enkel matematik ligger bakom denna utveckling och detta i form av en enorm inflyttning i kombination med att man inte hinner med att bygga tillräckligt med bostäder i förhållande till detta.

Prognoserna säger att så mycket som 700.000 nya bostäder måste byggas i Stockholm och detta är något som – av allt att döma – Stockholm kommer att ha problem med att göra och därför kommer man förmodligen att se att priserna på de befintliga bostäderna även fortsatt kommer att stiga – eller åtminstone ligga kvar på den nivå vi ser för tillfället.

Med detta sagt: mycket vill alltid ha mer, eller hur? Det vill säga, även om man av allt att döma gjort en bra affär så vill man alltid ha så mycket pengar som möjligt vid en försäljning och et är just det vi ska titta lite närmare på. Vi tänkte rada upp några tips som man kan använda sig av inför en försäljning och som ger större chanser till en maximerad vinst. För enkelhetens skull så tar vi dessa tips i punktform enligt följande:

 

  • Golvslipning. Många tänker inte på att golvet är den yta som slits som mest i sin bostad och detta genom fotsteg, tryck från möbler och andra föremål. Ett golv blir – helt enkelt – slitet och genom en golvslipning i Stockholm så fräschar man till det och gör det mer inbjudande. För; en golvslipning ger verkligen resultat; man får genom en golvslipning en helt annan lyster och ger hela bostaden ett lyft som verkligen kan få spekulanter att agera i en budgivning. Ett prisvärt sätt att höja värdet. Dock! Se till att anlita en firma för golvslipning, det är relativt svårt och risken är att man förstör sitt golv om man försöker på egen hand och saknar den vana som krävs.
  • Måla om. Gillar du rött, grönt, rosa eller gult? Det gör förmodligen inte lejonparten av de spekulanter som finns i Stockholm. Tyvärr. Därför bör du se till att måla väggar i en mer neutral färg – gärna vit – och se till att istället addera färg genom tavlor, mattor och olika föremål. Ett bra sätt är att skapa stilleben där du mixar föremål av olika material och färger. Glöm inte taket; precis som vid en golvslipning så ger ett nymålat tak ett helt rum ett lyft.
  • Mäklare. Välj din mäklare med omsorg och låt dig inte lockas av att välja den billigaste. En bra mäklare som är beredd att lägga ner lite tid och som har erfarenhet ger alltid ett bättre slutpris än vad fallet är om man väljer en mäklare som saknar den rätta glöden.
26 Jan 2017