Narkotikabrott – ingenting blir sig likt efteråt

Om du råkar vara misstänkt för att ha brukat eller köpt knark bör du bygga upp ett försvar. Anlita därför alltid en advokat till hjälp vid narkotikabrott.

Cannabis. Kokain. Heroin. Allting går under samlingsnamnet narkotika. Åtminstone här i Sverige där samtliga av dessa substanser, tillsammans med ett flertal andra varianter, är narkotikaklassade och därmed olagliga. Om du misstänks för att ha brukat, förvarat, sålt eller köpt någonting som är narkotikaklassat och olagligt kan du riskera att bli fälld för brottet i domstol. Beroende på omfattningen av brottet, till exempel hur mycket knark det handlar om, kan straffet handla om antingen böter eller till och med fängelse. Har du väl blivit dömd för ett narkotikabrott finns det stor risk att det är en dom som kommer att förfölja dig resten av livet. Det kan mycket väl vara så att samhället som helhet kommer att titta på dig med nya ögon efter domen.

Försvara dig vid misstanke om narkotikabrott

Ovanstående vill du förstås undvika. Skulle det ha gått så långt att du har polisens blickar på dig, att det öppnats en förundersökning och en åklagare vill åtala dig måste du naturligtvis försöka komma undan så lindrigt som möjligt. I en sådan situation behöver du troligen lite hjälp på traven, och gör därför bäst i att anlita en advokat vid narkotikabrott som kan hjälpa dig med att formulera ett försvar. Målbilden kanske är att få dig frigiven, men om inte det är möjligt kanske du åtminstone kan dämpa magnituden på den påföljd som eventuellt följer.

28 Apr 2022