Målare på Södermalm berikar vardagen

En målares jobb är att bidra till en rikare upplevelse genom att sätta färg på saker och ting. Starkare färger ger starkare intryck och en mer färgglad vardag för alla människor som påverkas.

När du besöker Hammarby och Djurgårdens hemmaarena på söder, Tele2 Arena, så kan du lätt undra om det finns några målare på Södermalm överhuvudtaget. I alla fall när du får se arenans insida. Alla stolar är i olika nyanser av grått. Nu snackar vi inte ens femtio nyanser av grått, utan bara ett par stycken och till synes helt utan någon tanke. Tele2 Arena hade verkligen behövt piffas upp, och det rejält.

Det borde vara första punkten på kommunens att göra-lista att anlita en målare som kan måla gladare färger på stolarna. För som det är idag är det en fruktansvärt opersonlig upplevelse att besöka den arenan på Södermalm.

Då behöver du måla om

Lite färg kan faktiskt göra underverk. Ibland behövs det målas om. Inte bara för att man redan från början struntat i att måla med rätt färg, som på Tele2 Arena, utan för att den färg du en gång målade bleknar och flagnar med tiden.

Med rätt färg och målarteknik behöver du inte måla om så ofta, men ingen färg håller för evigt. Inte sällan är det rätt stora objekt som slits och som till slut behöver målas om, som till exempel en husfasad, ett staket eller en altan. Det kanske du inte är så sugen på att göra själv. Anlita då en målare istället.

23 Jul 2021