Mäklare på Södermalm säljer din lägenhet på rätt sätt

Mäklare på Södermalm vet precis hur dagens klientel vill ha sina lägenheter. Köpare på Söder i dag har en annan smak än de som köpte för tio år sedan.

Många av de hipsters som gjorde Södermalms gator osäkra för tio femton år sedan vittnar i dag om att de knappt känner igen en enda person på Skånegatan längre. Stadsdelens befolkning verkar som helt utbytt. Kanske är detta en av anledningarna till att mäklare på Södermalm tjänat så mycket pengar på sistone. Många lägenheter har bytt ägare.

Detta har också medfört att ett visst klientel flyttat därifrån, och ett annat flyttat in. Södermalms mäklare har alltså sannolikt behövt ändra sin marknadsföring en del, för att tillgodose de krav som en ny demografi ställer på en lägenhet. Kanske är det lite mindre lavalampor och lite fler ljusstakar från Svenskt Tenn i annonserna?

Mäklare säljer lägenhet på Södermalm till de nya Södermänniskorna

Det du som ska sälja lägenhet kan vara trygg med, är att en mäklare på Södermalm vet precis vad som får din lägenhet såld till högst pris just nu. Även på en skakig bostadsmarknad går det fortfarande att tjäna en del pengar på lägenhetsaffärer. Särskilt om det var flera år sedan du köpte den lägenhet du nu tänker sälja.

Men du gör klokt i att helt lägga bort din egen prestige som inredningsdesigner. Kanske har du full koll på vad som gick hem på Söder för tio år sedan, men tiden går fort. Och det går fort i inredningstrenderna. Det som var högsta mode när du köpte din lägenhet är inte det nu, när det är dags att göra som alla andra kulturarbetare och lämna Södermalm.

26 Jul 2022