Lönsamt med golvslipning i Stockholm

I Sverige och Stockholm finns det en lång tradition av trägolv. Många gånger är de också av väldigt bra kvalitet, vilket gör att det lönar sig med golvslipning.

Trä är det mest älskade golvmaterialet i Stockholm. Svenska trägolv håller också väldigt bra kvalitet, vilket innebär att de flesta trägolv går att slipa om när de blir slitna. Ur miljösynpunkt är det också bättre att förlänga golvets liv med golvslipning. Det är också få som kan se skillnad på ett nyslipat trägolv och ett som är nylagt. Har man tröttnat på sina trägolv och vill byta ut dem av den anledningen kan man i stället prova en annan ytbehandling och på så vis ge golvet ett nytt utseende. Vissa träslag går att färga in ljust eller mörkt. Man kan också välja en golvolja i stället för lack och få en vacker träkänsla.

Billigare med golvslipning

Det är mycket billigare att laga och slipa om ett trägolv än att lägga in ett nytt, men man kan inte slipa ett trägolv hur många gånger som helst. Därför är det viktigt att man slipar så lite som möjligt när man väl gör det. Bäst är att anlita en professionell firma som gör golvslipning i Stockholm, med moderna maskiner som slipar minimalt. Maskinerna samlar dessutom upp slipdammet, vilket gör att man slipper torka slipdamm och städa efteråt. Att slipa ett trägolv går också relativt snabbt och tar sällan mer än några timmar. Det som kan ta tid är ytbehandlingen eftersom den måste läggas på i flera lager och torka däremellan. Läs mer om golvslipning här: www.golvslipningstockholm.biz 

6 May 2022