Lägenhetsrenovering istället för att köpa ny lägenhet i Stockholm

Lägenhetsrenovering kan vara lösningen för många familjer i Stockholm vars lägenheter inte längre uppfyller de krav familjens situation ställer på boendet.

I dag drar sig många människor för att försöka sälja sin nuvarande bostad och köpa en ny. Effekterna av det skakiga läget i omvärlden har börjat visa sig i de svenska hushållsekonomierna, och att försöka sälja en lägenhet på en bostadsmarknad i fritt fall är inte ett attraktivt val för de flesta svenskar.

Ändå fortsätter familjer att växa, och bostadsbehoven förändras i takt med det. En lägenhet som passade familjen när den köptes, kanske inte gör det längre. Ett extra rum behövs till växande barn, eller så behövs ett hemmakontor för hemarbetande föräldrar. Så hur löser ni det, utan att sälja och köpa ny bostad? Genom att renovera, så klart.

Så väljer ni byggfirma för er lägenhetsrenovering

En lägenhetsrenovering i Stockholm kan öppna upp många möjligheter i er nuvarande bostad. En renovering kan gå till på många sätt, och innebära en rad olika saker. Det kan vara så enkelt som att sätta upp en vägg, eller att riva ut hela innanmätet i lägenheten och börja om helt från början. Diskutera vilka möjligheter som finns med den byggfirma som ska utföra renoveringen.

Ni bör självklart ta in offerter från fler byggfirmor än en. Det kan skilja mycket i pris mellan olika firmor. Det kan dock vara värt att lägga en extra slant på att välja en erfaren byggfirma som anlitar personal enligt svensk arbetslagstiftning, med alla papper och tillstånd på plats. Fråga gärna firman om de är anslutna till kollektivavtal, för att säkerställa att alla byggarbetare arbetar under rätt förutsättningar.

8 Oct 2022