Isolering i Stockholm gör det varmt på vintern

Att äga ett stort, vackert och välisolerat hus i Stockholms skärgård, är en dröm för många. Isolering i Stockholm kan du få gjort med bra naturmaterial.

Du och din familj har länge sökt efter en stor villa i skärgården. Nu har ni hittat en sådan och skrivit under ett köpeavtal. Men äldre villor vid havsnära tomter har en stor nackdel. De är sällan särskilt välisolerade. Kommande kvällar vid en brasa, kan bli kalla och dragiga. Men ni har tagit med i er kalkyl att villan måste få ny isolering.

Din familj har stort fokus på miljötänkande. De renoveringar som ska göras i villan ska utföras med naturvänliga material. Du är medveten om att mineralull under lång tid varit det vanligaste isoleringsmaterialet. Men finns det inget klimatsmart alternativ och förr i världen användes ju hyvelspån från snickerier, tänker du.

Isolering i Stockholm med råvara från skogen

Du tänker rätt, men idag används träfiberisolering. Materialet kan levereras i skivor eller som lösull. En sådan isolering passar utmärkt i din nyinköpta villa i Stockholm. Du kan isolera väggar, golv och tak. Din isolering kan appliceras mycket kostnadseffektivt. Lösullen kan exempelvis läggas på vinden, där den behöver nå in i alla tänkbara vinklar och vrår. Och lösull kan blåsas in i väggar, vilket förenklar arbetet.

Träfiberisolering har bra egenskaper. Värden för isolering mot kyla och ljud är mycket bra. Materialet är hygroskopiskt. Isoleringen tar upp och avger fukt i takt med att luftfuktigheten förändras. När isoleringen väl är på plats, sjunker den inte ihop. Skaffa hållbar isolering för din byggnad med hjälp av detta företag: www.isoleringstockholm.nu

16 Nov 2022