Hitta rätt golvslipningsföretag i Stockholm

I Stockholm finns det många företag som erbjuder effektiv och dammfri golvslipning, men hur skall man egentligen tänka för att välja rätt golvslipningsföretag. Vi har listat några av de saker som kan vara bra att tänka på innan man beställer golvslipning i Stockholm.

Erfarenhet av golvslipning

Du kan antingen fråga firman rakt ut eller kolla upp på allabolag.se för att se hur länge företaget har existerat. Även om golvslipningfirman har anställda som kanske sysslat med golvslipning längre än vad företaget har existerat så är företagets livslängd alltid en bra fingervisning om firmans kontinuitet och kvalitet. Är det en nyare firma kan du begära att få se bilder på utförda jobb.

Prisvärda arbeten på golv

Ta in offerter från flera olika firmor för att få en överblick på vad ett golvslipningsarbete kostar per kvadratmeter. Om någon firma sticker ut som billig eller dyr kan du maila firman och fråga varför de har den prissättningen som de har. När en firma är väldigt billig så kan det betyda att de anställer svart arbetskraft eller inte följer de föreskrifter som finns gällande golvslipning. Det kan också vara så att de använder sig av helt outbildad personal. Många gånger så får man det som man betalar för.

Nöjda kunder och snygga trägolv

Fråga om referenser till gamla kunder för att höra om de är nöjda med golvslipningen. Som jag skrev här tidigare kan du även be att få se bilder. De flesta golvslipare lämnar gärna ut referenser. Ett golv som nyligen slipats och behandlats blir som nytt. Oftast blir kunderna glatt överraskade när de ser vilken stor skillnad det kan bli med några timmars jobb.

Kommunikation och kontrakt

När du bestämt dig för att anlita en golvslipningsfirma så se till att ni har en bra kommunikation och att de vet exakt vad de skall göra. Det underlättar och tryggar med ett tydligt kontrakt där ni stolpar upp slipning, eventuell lagning och behandling av golvet. Se till att firman har ditt telefonnummer så att de kan kontakta dig ifall de har några brådskande frågor gällande golvet.

Ta hand om dina trägolv

Det är viktigt att ta väl hand om sina trägolv. Massiva trägolv kan hålla i decennier ifall de tas omhand på rätt sätt. Om ditt trägolv är slitet och repigt så är det absolut dags att slipa det och ge det en ny ytbehandling. Jack och repor riskerar att bli djupare då smuts och fukt tränger ner och det kan göra att att hela bitar av trägolvet behöver bytas ut vilket är mer kostsamt än en enkel golvslipning.

Läs mer om golvslipning på https://www.stockholmsgolvslipning.nu/

 

17 Nov 2021