Godaste konditoriet i Stockholm

Den som besöker Stockholm i höst har många fina sevärdheter att titta på. Är man barn kanske man vill besöka Junibacken där barnen kan träffa alla Astrid Lindgrens figurer; Pippå LÅngstrump, Emil och Ida, bröderna Lejonhjärta, Karlsson på taket och många fler. Vuxna kan se både Magnus Uggla på Göta Lejon och Charlotte Perrelli på Rival. Gillar man soulmusik kan man lyssna till Eric Gadd på Hamburger börs. Och gillar man musikaler kan man lyssna på Peter Jöback på Cirkus. Gillar man disco kan man lyssna på Alcazar i december på Cirkus. Gillar man teater kan man titta på "Sverige syndrome" på Vasateatern och Ghost på Cirkus.

Passa på att fika i Stockholm

När man besöker Stockholm bör man passa på att fika. Fiket med de godaste bakverken finns i Stockholm, tror vi. Här tävlar konditorierna om att vara mysigast, bäst, ha de godaste bakverken och det bästa kaffet till fiket. Här listar vi några av de mer kända konditorierna i Stockholm.

Vetekatten har anorlunda och mysig inredning

På Vetekatten kan du sitta i en mysig hörna. Möblemanget är väldigt varierat. De olika avdelningarna på Vetekatten är ganska så olika; allt från gamla kökssoffor, innergård utomhus, trendigt café och båtliknande små bord med pallar.

Sturekatten har lång och inressant historia bakom sig

Allt om resor skriver att det ryktas om att Sturekatten skulle ha varit en bordell under 1700-talet och ett hälsohem under 1800-talet, men 1941 flyttade Anna Skog in och gjorde om allting till ett kafé. Det märks att byggnaden är gammal och full med historia. Trapporna är svindlande och inredningen mysig med dämpade lampor och mysig atmosfär.

Thelins konditori har stans bästa bakverk och bröd

Thelins konditori har inte så långa anor tillbaka, däremot har de Stockholms godaste bakverk, tårtor, smörgåstårtor och bröd. Här satsar man på hälsosamma bröd, bakverk och smaker. Thelins konditori hittar du både i innerstaden, på Östermalm, Kungsholmen, Södermalm och ute i förorterna i Mörby, Solna, Nacka och Farsta. Läs mer om Thelins konditori i Stockholm på: thelinskonditori.se.

Fåfängan har antagligen Stockholms finaste utsikt

På Söders höjder, högt ovanför Viking-terminalen och båtarna till Finland lät en grosshandlare som hette Fredrik Lundin bygga ett lusthus i slutet av 1700-talet, som står kvar än i dag. Utsikten från denna fåfänga är fantastiskt. Kommer man hit på sommaren är det möjligt att avnjuta en kopp kaffe på Fåfängan. 

Rosendals trädgård är en grön oas i Stockholm

Gillar man trädgårdar och vill dricka kaffe i en sådan är Rosendals trädgård på Djurgården stället att fika på. Här finns äppelträd, gräsmattor, rosor, pioner och växthus. Där kan man luncha eller fika.

29 Sep 2018