Fillers vinner mark i Stockholm

Det har alltid funnits en viss skepsis kring att på konstgjord väg ta bort olika defekter, lindra komplex eller bli vackrare. Folk i gemen har nästan alltid sett på metoder inom plastikkirurgi med rynkad panna och man har sett på folk som genomfört sådana som lite väl självupptagna. Detta utan att se på själva grundtanken och roten till varför man exempelvis opererar sig – nämligen ett missnöje. Oavsett om man valt att operera sina bröst, släta ut sin panna eller minska sin fettprocent så har man gjort detta av den enkla anledningen att man mått dåligt. De som går till en klinik gör inte detta som frukten av ett infall – nej, det handlar om att missnöjet med kroppsdelen i fråga varit så stor att det inte funnits någon annan utväg. Och: hade det hela handlat om ett infall så hade man heller inte fått genomföra ingreppet i fråga – detta då det alltid krävs en konsultation innan där man tillsammans med en läkare reder ut problematiken.

Med detta utrett så tänkte vi påvisa en ny metod och behandling som har väldigt många fördelar i jämförelse med traditionell, estetisk kirurgi och som inte alls drar till sig lika mycket uppmärksamhet för de som genomfört behandlingen i fråga. Det handlar om fillers och enkelt beskrivet så handlar en behandling med fillers om att man injicerar ett medel i huden. Detta medel slätar sedan ut exempelvis rynkor eller gör att huden ser fylligare ut kring specifika områden – primärt läppar eller käklinje. I Stockholm så har fillers blivit väldigt populärt och detta både bland äldre- och yngre samt oavsett kön. Fillers har nämligen visat sig vara både effektivt och skonsamt; detta utan att det kostar så mycket pengar som man normalt förknippar med en skönhetsbehandling/skönhetsingrepp.

Hur skulle vi då beskriva fillers och vad behöver du vara medveten om innan du besöker en klinik i exempelvis Stockholm? Jo, följande punkter tycker vi rätar ut några frågetecken på ett bra sätt:

  • Fillers är ofta gjorda av en medel som kroppen själv kan ta hand om. Detta innebär att effekten sitter i mellan 6-12 månader. Det är alltså inte en permanent resultat du får.
  • Du behöver inte sjukskriva dig. Redan efter någon timme så kan du återgå till ditt normala liv. Räkna dock med att kanske är lite svullen i ansiktet. Du ska även undvika hetta och kyla under det närmsta dygnet efter att du genomfört en behandling.
  • Smärta? Nej, inte alls. Lokalbedövning räcker och således så slipper du den oro kring narkos som kan finnas vid exempelvis plastikkirurgi.
  • Fillers utan konsultation? Nej, innan en behandling så krävs det ett möte med läkaren/sköterskan där du förklarar problematiken samt dina förväntningar. Kanske är en annan lösning än fillers bättre för just dig?
  • Håll utkik efter kvalitetstämpel. I och med att det blivit så populärt med fillers i Stockholm så försöker många sko sig. Du måste se till att välja klinik med omsorg. Sök på nätet efter kundomdömen och se till att det finns ett godkännande från exempelvis Estetiska Injektionsrådet.
28 Sep 2017