En fönsterrenovering höjer värdet på ditt hus

I Stockholm funderar vi mycket på vad våra hus är värda. För många vore det en katastrof om bostadsmarknaden kraschade, många har lån som de aldrig skulle kunna betala tillbaka och för många har bostadskarriären varit ett sätt att trygga pensionen. Inte undra på att vi gör allt vi kan för att våra hus ska bli så eftertraktade som möjligt, genom att renovera och underhålla.

Fönstrens skick viktigt för huset

Ett bra sätt att skydda sitt hus är att se om ytskikten; taket, fasaden och fönstren. Täta fönster ger en behaglig inomhusmiljö och fönstrens skick präglar mycket av intrycket man får av huset. Därför är det bra att varje år inspektera sina fönster efter vintern och se om de är i behov av uppfräschning.

I många fall räcker det att tvätta av fönstren, eller kanske olja dem eller bättra på med lite färg. Men efter en viss tid måste men haka av fönstren och göra en ordentligt fönsterrenovering. Ett fönster som regelbundet blir underhållet och renoveras då och då kan i princip hålla hur länge som helst. Framför allt gäller det fönster från första halvan av 1900-talet, då man alltid använde förstklassigt virke vid fönstertillverkning.

Du bör anlita proffs om du vill höja värdet på ditt hus

Det är alltid en avvägning när det gäller fönsterrenovering om man ska renovera fönstren själv eller anlita en fönsterfirma som gör jobbet. Om syftet med renoveringen är att få så fina fönster som möjligt, med bästa möjliga skydd och längst hållbarhet, så rekommenderar vi dock att du anlitar en fönsterfirma i Stockholm för att renovera dina fönster. Det är helt klart den bästa värdehöjaren för ditt hus och det kommer att synas på fasaden att renoveringen är utförd av proffs.

Fönsterrenovering för bostadsrättsförening

För boende i ett flerfamiljshus, det vill säga en bostadsrättsförening, är det alltid bäst att gå ihop och köpa in en fönsterrenovering för hela fastigheten på en gång. Priset sjunker ju fler fönster som ska renoveras, så för en bostadsrättsförening är det helt klart ett måste att anlita en fönsterfirma för fönsterrenoveringen. Det tar i genomsnitt ett par månader att renovera alla fönster på ett större flerfamiljshus och det går bra att bo kvar i lägenheterna under tiden som renoveringen pågår.

Hitta en firma för fönsterrenovering i Stockholm

Det är lätt att hitta en fönsterfirma i Stockholm för att få hjälp med sin fönsterrenovering, oavsett om det handlar om ett par fönster på villafasaden eller alla fönster i ett flerfamiljshus. Ta gärna in offerter från flera firmor till att börja med, så får ni en bra bild av hur priserna generellt ligger. Välj den firma som har bäst vitsord från tidigare kunder, och som har en bra kommunikation, något som alltid är viktigt när det gäller hantverkare. Se även till att få ett fast pris på offerten och att alla kostnader räknas in. Läs mer här om du vill anlita en firma för inspektion eller fönsterrenovering i Stockholm.

7 Nov 2018