Bra ställe att skrota bilen i Stockholm

Det behöver inte vara svårt att skrota bilen i Stockholm även om den inte går att köra. Kontaktar du en auktoriserad bilskrot kan de komma och hämta upp den.

Bilskrotar brukar ligga i ett industriområde en bit utanför stan och om bilen du vill skrota inte går att köra kan det verka svårt att få dit den. Av den anledningen finns det möjlighet att få den hämtad så att du inte behöver bekymra dig mer om saken.

Att skrota bilen är gratis. Det du betalar för är transporten till bilskroten men sedan är allt klart. Du behöver bara ringa eller fylla i ett kontaktformulär så kan ni bestämma en tid som passar. Bilen behöver vara komplett och får inte vara utbränd. När du ringer ska du ha den gula delen av ditt registreringsbevis tillgängligt.

Skrota bilen i Stockholm och få tillbaka överskjutande skatt och försäkring

Skrotbilar räknas som farligt avfall och därför behövs det tillstånd från Länsstyrelsen för att bärga en bil till skroten. När du vänder dig till en auktoriserad bilskrot vet du att de har alla tillstånd och att de kommer att ta hand om miljöfarliga ämnen i bilen på ett ansvarsfullt sätt genom att oljor, drivmedel och andra vätskor skickas till deponi.

När du lämnar över din bil till en bilskrot i Stockholm anmäler de till Transportstyrelsen att bilen är skrotad. I samband med detta avregistreras du som ägare och får då tillbaka överskjutande skatt och försäkring. Det lönar sig alltså att skrota din bil så fort som möjligt.

3 Jul 2022