Att hitta firma för badrumsrenovering i Stockholm

En badrumsrenovering kan ge hemmet ett lyft. Vissa väljer att göra stora delar av jobbet själv, medan andra väljer att överlåta till det mesta till en firma som erbjuder helhetslösningar för badrumsrenoveringar. Givetvis går det att anlita VVS-montörer, elektriker och hantverkare för sig, men det kan gå åt en hel del tid och energi åt att söka upp och anlita dessa firmor var för sig.

Viktigt med förtroende

Har man bestämt sig för att anlita en firma för badrumsrenovering i Stockholm är det alltså bara att börja leta. Som boende i Stockholm har man en fördel av att kunna använda sig av landets förmodligen största utbud av tjänster. Det här gör att de flesta som anlitar någon för dessa typer av tjänster har en rad olika firmor att välja mellan.

Men med ett stort utbud kommer också en viss fara. Genom åren har nog de flesta hört någon skräckhistoria när en firma har anlitats för arbete i hemmet. Kanske har arbetet varit undermåligt, eller så har fakturan blivit saltad. När man anlitar någon för dessa typer av jobb är det viktigt att känna ett visst förtroende.

Känner man förtroende för firman man anlitar slipper man oroa sig för alla dessa saker. Man slipper bland annat gå runt att fundera på om det blir några dolda avgifter, om arbetet blir undermåligt utfört eller att man bidrar till dåliga arbetsvillkor för personalen eller liknande.

Gör upp i detalj på förhand

Ett viktigt steg för att slippa dessa typer av tråkigheter är att göra upp överenskommelsen på ett så detaljerat vis som möjligt i förväg. Var inte rädd för att få något skriftligt – även om det kan tyckas vara en liten grej när det tas upp. Om firman tycker att det är en dålig idé att fästa något på papper, kan det vara en varningsflagga som inte bör ignoreras.

Många klagomål kommer regelbundet in till landets kommuners konsumentvägledare – däribland konsumentvägledaren i Stockholm. Ofta grundar sig klagomålen just i missförstånd. Genom att göra upp allt i förväg, och dessutom få det skriftligt, kan risken att råka ut för dessa missförstånd minskas avsevärt. 

Gör efterforskningar kring firman

Som tidigare nämnt är utbudet i Stockholm stort, och om du då vill anlita en firma för badrumsrenovering, kan det vara läge att göra efterforskningar kring de alternativ som finns. Ett av de vanligaste sätten att få ökat förtroende för firman är att helt enkelt be om referenser. Om en firma verkar negativt inställd till att ge referenser, kan det vara läge att gå vidare till nästa.

Att höra vad någon annan säger om firman kan även det givetvis skänka viss trygghet till dig som ska anlita dem härnäst. Det här behöver inte enbart göras genom att be firman om referenser. Genom att googla till exempel ”badrumsrenovering Stockholm (firmans namn)” följt av ”recensioner”, kan du få fram mycket relevant information. Givetvis går det dock inte alltid att lita på det som sägs. Ha alltid ett kritiskt öga till det du läser – särskilt om det är ett omdöme som inte kommer från en verifierad användare.

20 Feb 2017