Att flytta till Sollentuna

Planerar du en flytt till Sollentuna? Det är en mycket populär kommun och folk flyttar hit från både Stockholm och från andra delar av landet. Något som ofta uppskattas med kommunen är att det är väldigt naturnära, samtidigt som resan in till centrala Stockholm inte är särskilt lång.

Skola

I Sollentuna finns både förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenskola. För högre utbildning än så får man ta sig in till Stockholm för till exempel Stockholms Universitet eller KTH. Gällande gymnasieskolorna finns här en i kommunal regi och fem stycken fristående. De fristående gymnasieskolorna lyder under Skolinspektionen och är givetvis avgiftsfria som i resten av landet. Det finns 18 nationella linjer med olika inriktningar, där sex av dem är högskoleförberedande och tolv stycken är yrkesförberedande.

Aktiviteter

För dig som ska flytta till Sollentuna finns en rad olika aktiviteter som kommunen står för. Utöver det finns också restauranger, köpcentrum och barer. Här fokuserar vi dock på det övriga.

I Sollentuna finns till exempel flera fina utomhusbad och en stor simhall. Oavsett var i Sollentuna man befinner sig är det aldrig särskilt långt till ett dopp i Mälaren. Vad gäller simhallen finns det en stor sådan, som dessutom har ett gym och en relaxavdelning.

För de lite yngre finns flera fritidsgårdar. De flesta är för ungdomar som är under 15 år gamla, men en av fritidsgårdarna, Arena Satelliten, håller öppet för dem som är 16 år och äldre. Här finns bland annat möjlighet att syssla med musik och andra spännande aktiviteter.

För dig som är lite äldre finns också aktiviteter i kommunal regi på ett eller annat sätt. Det finns till exempel ”Sollentunas seniorträffar” samt Frivilligcentralen som är en lokal mötesplats för seniorer.

Anordna flytten själv eller ta hjälp av flyttfirma?

Om du planerar en flytt till Sollentuna funderar du säkerligen på om du ska göra det själv eller om du ska ta hjälp av en flyttfirma. Det finns en uppenbar nackdel med att anlita en flyttfirma – det blir dyrare. Samtidigt är det en kostnad som väldigt många är beredda att betala eftersom en flytt är både tidskrävande och slitsam. Kan man slippa arbetet med att hyra en bil, packa in och ut möbler och lådor ut bilen, är det många som är beredd att betala några kronor extra. En flyttfirma är dock inte lik den andra, och alla har olika priser. Kontakta en flyttfirma i Sollentuna eller i den du stad du flyttar från för att få en offert.

26 Sep 2017