Asfalt är svart guld i Stockholm

Lägga asfalt i Stockholm med omnejd är ett hårt och slitsamt arbete. Det kräver stor kunskap, hårt kroppsarbete och dryga arbetspass. Skulle du klara det?

Att lägga asfalt kräver med än du kanske tror. Det ska först mätas upp hur stort området är. Sedan börjar man schakta för att få bort all slags vegetation. Om det finns någon växtlighet kvar kommer det kunna bli sprickor framöver. Det ska undvikas till varje pris, meningen är att ytan ska vara slät och fin.

Efter att marken har preparerats är det dags att lägga på en matta av geotextil. Över den läggs ytterligare ett lager som ska skilja mark och asfalt åt. Sedan är det då äntligen dags att lägga på det svarta guldet: asfalten. Med ett noga utfört förarbete kommer detta sista moment flyta på lätt.

Asfalt ger bra resultat i längden

Att göra en asfaltering i Stockholm kräver att man har tillgång till bra asfalt och fungerande maskiner. De som arbetar brukar köra i olika zoner över hela staden. När de är färdiga på ena stället fortsätter de på de andra, även om det inte egentligen tillhör deras område. Alla vill hjälpa varandra att bli klara.

Ibland är det maskiner som gäller i första hand, andra gånger är en asfaltering rena hantverket. Det beror på vilken yta som ska asfalteras och hur den ska användas. Det är stor skillnad på slitage om man jämför en motorväg och en mindre yta på till exempel en uppfart.

14 Jun 2022