Är ni i behov av kontorsstädning i Stockholm?

En lite bortglömd ingrediens på en arbetsplats gäller städning och miljö. Genom bättre städning så får man A) en personal som trivs bättre på sina jobb och som trivs bättre med varandra B) man får kunder som ser att man tar städningen på allvar och man visar genom exempelvis kontorsstädning upp en bättre bild av sitt företag utåt C) man får färre sjukdagar. Driver du ett företag i Stockholm där dina anställda ofta är sjuka och borta från jobbet – ja, då kan det vara läge att utöka din kontosstädning som ett steg till att sänka antalet – extremt kostsamma – sjukdagar. Tre stycken skäl till varför en fråga om hygien och kontorsstädning ska tas på ett större allvar än vad den gör hos många företag.

Vi tänkte här visa hur du ska tänka då du står inför att välja städfirma och vad du aktivt ska eftersöka då det kommer till kontorsstädning. Vi kan säga att ditt företag ligger i Stockholm och vi gör det av den anledningen att valet där blir svårare – som en följd av det större antalet städföretag – än vad fallet är i mindre städer. Kort och gott: så här väljer du högkvalitativ kontorsstädning till ett rimligt pris i Stockholm:

  • Jämför priser. Det första steget är att skaffa dig en referensram rent kostnadsmässigt. Det gör du genom att kontakta så många städföretag som du kan, begär in offerter och ställer dessa mot varandra. Genom detta får du en bredare bild av vad som är rimligt att betala för kontorsstädning. Vårt råd här: välj bort de billigaste städföretagen. De håller sällan någon vidare klass och de erbjuder än mer sällan schyssta villkor för sina städare. På samma sätt kan du även välja bort den dyraste städfirman. Ett högt pris för kontorsstädning är ingen garanti för ett bättre jobb.
  • Kontakta referenser. Vi kan säga att du har tre stycken företag kvar att välja bland. Hur ska du veta vilken kvalitet du får av dessa? Jo, genom att se till vilka kunder de har och genom att ringa dessa. Utför man kontorsstädning hos flertalet företag så gör man förmodligen någonting rätt. Lämnar man inga referenser – ja, det skulle vi ta som en anledningen att avstå från att anlita företaget i fråga. De har förmodligen någonting att dölja.
  • Provstädning och samma städare: Se till att en provstädning görs innan du skriver ett kontrakt. Det ger dig ett hum om kvaliten och det ger en bild av vad du kanske vill addera eller ta bort från din kontorsstädning. Samma städare är, enligt oss, ett måste. På ert kontor finns känslig utrustning, det finns värdefulla saker och det finns information som inte ska hamna i fel händer. Att samma städare kommer ger en större trygghet och det gör dessutom jobbet mer effektivt. Både du och städföretaget i Stockholm tjänar på det upplägget.

Mer läsning om kontorsstädning: www.stockholmkontorsstädning.se

2 Feb 2017